Mainos

Pihallasi kasvaa ilmainen vitamiinipommi – hyödynnä rohkeasti aamupuurossa

Poimi vinkit siihen, kuinka pihlajanmarjoista jalostuu värikäs herkku aamiaispöytään!

Pihlajanmarjat kypsyvät parhaillaan, eikä moni tiedä, kuinka niitä kannattaisi hyödyntää ruoanlaitossa. Jotain maukasta -ruokablogia kirjoittava Mari Moilanen kertoi vinkkinsä siihen, kuinka monessa kotipihassakin kasvavat pihlajanmarjat voi hyödyntää vaikkapa aamupalalla.

VINKKI! Jos mannasuurimot eivät ole omaan makuun, vinkkaa Mari Moilanen käyttämään niiden sijaan kvinoaa.

– Suosittelen tekemään pihlajanmarjoista vispipuuroa, Moilanen toteaa.

Tuunaa klassisen vispipuuron ohjetta

Moilasen vinkeillä pihlajanmarjoista tehty vispipuuro on yhtä helppo toteuttaa kuin perinteinen puolukkamehusta tehty vispipuurokin. Tuunattu vispipuuro ei myöskään värinsä puolesta jää vaaleanpunaiselle perinneherkulle kakkoseksi, sillä upea pihlajanmarjojen väri siirtyy myös niistä tehtyyn vispipuuroon.

Klassisen vispipuuron ohjetta voi tuunata rohkeasti korvaamalla reseptin puolukkamehu pihlajanmarjoista keitetyllä liemellä.

– Pihlajanmarjoista ei tarvitse tehdä edes varsinaista mehua, vaan se riittää, että marjoja keittää vedessä niin kauan, että niistä irtoaa neste, ja vesi muuttuu väriltään punertavaksi. Sen jälkeen marjat siivilöidään pois, ja puuro tehdään tavalliseen tapaan, Moilanen vinkkaa.

– Täytyy myöntää, että tykkään tästä enemmän kuin puolukkavispipuurosta. Siinä on niin ihana happaman ja makean twisti. Niitä saa myös paljon helpommin poimittua, kuin puolukoita, Moilanen hymyilee.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja