Ikean ravintoloihin tulee nyt mullistava tuote-uutuus, jota on kehitelty pitkään: Haastaako tämä legendaariset lihapullat?
Huonekalujätti Ikea tuo syksyllä ravintoloihinsa uuden kasvipohjaisen pyörykän. Tämä "lihapullien haastaja" valmistetaan muun muassa herneproteiinista, perunasta, omenasta ja kauraleseistä.
Ruotsalainen huonekaluketju Ikea on kehitellyt ravintoloihinsa uuden kasvipohjaisen pyörykän. Kasvispyörykkä vyöryy Ikeoihin maailmanlaajuisesti elokuusta 2020 lähtien. Uutuustuotteen tavoitteena on Ikean mukaan haastaa perinteinen ruotsalainen lihapulla, joka on muodostunut huonekaluketjun tavaramerkiksi ja hittituotteeksi ympäri maailman.
"Näyttää ja maistuu aivan perinteiseltä lihapullalta"
Perinteisiä lihapullia on myyty Ikeassa jo 35 vuoden ajan. Viisi vuotta sitten Ikean ravintoloiden valikoimiin tuotiin myös kasvis- ja kanapyörykät, vuonna 2018 puolestaan lohi- ja turskapyörykät. Ikean uusi vegepyörykkä sen sijaan on pitkän tuotekehityksen tulos: huonekaluketjun mukaan se nimittäin "maistuu ja näyttää aivan perinteiseltä lihapullalta".
Ikean tuotelaatupäällikkö Susanne Österbergin mukaan uusi kasvispulla muistuttaa erehdyttävästi lihaisaa serkkuaan.
– Pelkästään pyörykkää katsomalla, tai jopa maistamalla, et pysty sanomaan onko tuotteessa lihaa vai ei.
Jos twiitti ei näy, katso se täältä
Österbergin mukaan tuote kehiteltiin nimenomaan fleksitaarista ruokavaliota ajatellen. Yhä useampi haluaa vähentää lihansyöntiä olematta kuitenkaan täysin kasvissyöjä tai vegaani. Niinpä Ikea teki pitkään tuotetestauksia ja maistatuksia, jotta kasvispyörykästä saataisiin oikeasti houkutteleva vaihtoehto perinteiselle ruotsalaiselle lihapullalle.
– Keskityimme käyttämään raaka-aineita, joita on käytetty Ruotsissa jo pitkään. Niinpä päädyimme käyttämään keltaista herneproteiinia, perunaa, sipulia, kauraa ja omenaa reseptissä.
Reseptissä haluttiin välttää allergeenien käyttö, joten soijan sijaan kasviproteiiniksi valikoitui herne. Omenaa tuotteeseen laitettiin makua tasapainottamaan, sillä proteiinit voivat Österbergin mukaan olla hieman kitkeriä.
– Mausteseoksen joukossa on myös suolaa, pippuria ja maustepippuria, jotka auttavat omalta osaltaan luomaan perinteisen Ikea-lihapullan makuprofiilin.
Lähde: Ikea
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan