Ikean ravintoloihin tulee nyt mullistava tuote-uutuus, jota on kehitelty pitkään: Haastaako tämä legendaariset lihapullat?

Ikea lihapullat
Shutterstock

Huonekalujätti Ikea tuo syksyllä ravintoloihinsa uuden kasvipohjaisen pyörykän. Tämä "lihapullien haastaja" valmistetaan muun muassa herneproteiinista, perunasta, omenasta ja kauraleseistä.

Ruotsalainen huonekaluketju Ikea on kehitellyt ravintoloihinsa uuden kasvipohjaisen pyörykän. Kasvispyörykkä vyöryy Ikeoihin maailmanlaajuisesti elokuusta 2020 lähtien. Uutuustuotteen tavoitteena on Ikean mukaan haastaa perinteinen ruotsalainen lihapulla, joka on muodostunut huonekaluketjun tavaramerkiksi ja hittituotteeksi ympäri maailman.

"Näyttää ja maistuu aivan perinteiseltä lihapullalta"


Perinteisiä lihapullia on myyty Ikeassa jo 35 vuoden ajan. Viisi vuotta sitten Ikean ravintoloiden valikoimiin tuotiin myös kasvis- ja kanapyörykät, vuonna 2018 puolestaan lohi- ja turskapyörykät. Ikean uusi vegepyörykkä sen sijaan on pitkän tuotekehityksen tulos: huonekaluketjun mukaan se nimittäin "maistuu ja näyttää aivan perinteiseltä lihapullalta".

Ikean tuotelaatupäällikkö Susanne Österbergin mukaan uusi kasvispulla muistuttaa erehdyttävästi lihaisaa serkkuaan.

–  Pelkästään pyörykkää katsomalla, tai jopa maistamalla, et pysty sanomaan onko tuotteessa lihaa vai ei.

Jos twiitti ei näy, katso se täältä

Österbergin mukaan tuote kehiteltiin nimenomaan fleksitaarista ruokavaliota ajatellen. Yhä useampi haluaa vähentää lihansyöntiä olematta kuitenkaan täysin kasvissyöjä tai vegaani. Niinpä Ikea teki pitkään tuotetestauksia ja maistatuksia, jotta kasvispyörykästä saataisiin oikeasti houkutteleva vaihtoehto perinteiselle ruotsalaiselle lihapullalle.

– Keskityimme käyttämään raaka-aineita, joita on käytetty Ruotsissa jo pitkään. Niinpä päädyimme käyttämään keltaista herneproteiinia, perunaa, sipulia, kauraa ja omenaa reseptissä.

Reseptissä haluttiin välttää allergeenien käyttö, joten soijan sijaan kasviproteiiniksi valikoitui herne.  Omenaa tuotteeseen laitettiin makua tasapainottamaan, sillä proteiinit voivat Österbergin mukaan olla hieman kitkeriä.

– Mausteseoksen joukossa on myös suolaa, pippuria ja maustepippuria, jotka auttavat omalta osaltaan luomaan perinteisen Ikea-lihapullan makuprofiilin. 

Lähde: Ikea

***

Nämä asiat tapahtuvat jokaiselle Ikeassa 1:36

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat