Pettämätön pullataikina – kokeile takuuvarmaa reseptiä

Pulla (1)

Fazerin leipureiden reseptillä syntyy kotileipurinkin käsistä pullaa, joka vie kielen mennessään.

Kelvollisen pullataikinan leipominen ei ole suinkaan rakettitiedettä, sillä esitaikinan ja hyvän reseptin avulla kuka tahansa voi tehdä vaikutuksen itse leipomillaan pullilla.

Raski eli esitaikina pullan perustana

Parhaat pullat syntyvät taikinasta, jonka pohjana on vähintään tunnin levännyt esitaikina eli raski. Raskin voi tehdä valmiiksi jo vaikkapa edellisenä iltana. 

Pullan raski

2 dl vettä
20 g hiivaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl kardemummaa

Sekoita raskin ainekset keskenään ja anna levätä tunti.

Pullapitko

1,25 dl vettä
1,25 dl maitoa
3,5 tl suolaa
2,25 dl sokeria
300 g voita
65 g hiivaa
2 kananmunaa
15 dl vehnäjauhoja
pullan raski

Lisää hiiva lämpimään nesteeseen. Lisää munat, sokeri, suola ja osa jauhoista raskiin. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Pullapitkon taikina saa olla hieman jämäkämpää kuin pikkupullien taikina.

Lisää pehmeä voi. Anna kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi. Kun taikina on kohonnut, jaa se osiin ja letitä pitkoiksi.

Anna pitkojen letityksen jälkeen vielä kohota. Voitele pitkot munalla, ripottele päälle raesokeria ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pitkot ovat kauniin väriset.

Pullia varten taikina kannattaa jättää hieman löysemmäksi, niin pullista tulee kuohkeampia. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi, jonka jälkeen leikkaa taikinasta noin 70 gramman painoisia paloja. Pyörittele pullat pyöreiksi ja anna niiden nousta. Voitele kananmunalla ennen paistamista.

Maukkaimmat pullat syntyvät taikinasta, jossa on paljon makua. Tästä syystä esimerkiksi suolan määrää tässä reseptiä ei kannata säikähtää.

Lähde: Fazer

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja