0:29

Pettämätön iltapalaklassikko, joka maistuu koko perheelle – koska olet viimeksi tehnyt?

Tiesitkö, että pekonin voi valmistaa myös mikrossa? Poimi ohje talteen videolta.

Perinteinen uunissa valmistuva pannukakku on koko perheen suosikkiherkku, joka tällä kertaa muokataan suolaiseksi iltapalaksi. Tätä pannukakkua rakastavat sekä isot että pienet!

Pannukakun ei aina tarvitse olla makea, vaan perinteisestä taikinasta saa helposti muokattua myös suolaisen version. Helppo ja vaivaton iltapala syntyy, kun pannukakkutaikinan maustaa uunissa rapeaksi paahtuneilla pekonisiivuilla.

Voit tarjoilla pekonipannukakun joko sellaisenaan tai vaihtoehtoisesti puolukkahillon, porkkanaraasteen tai vaikkapa raejuuston kera.

Pekonipannukakku (4 annosta)

3 kananmunaa
8 dl maitoa
½ tl suolaa
4 dl vehnäjauhoa
1 pkt pekonia
Tarjoiluun: Puolukkahilloa

Viipaloi pekonisiivut pienemmiksi paloiksi ja asettele uunivuokaan. Paista pekoniviipaleita 225-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia. Vatkaa munat, maito, suola ja vehnäjauhot tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina uunivuokaan pekonisiivujen päälle ja paista uunissa 35–30 minuuttia. Tarjoile pannukakku puolukkahillon kera.

Resepti: MittKök

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja