Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pettämätön iltapalaklassikko, joka maistuu koko perheelle – koska olet viimeksi tehnyt?

Shutterstock
Julkaistu 11.04.2019 17:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Perinteinen uunissa valmistuva pannukakku on koko perheen suosikkiherkku, joka tällä kertaa muokataan suolaiseksi iltapalaksi. Tätä pannukakkua rakastavat sekä isot että pienet!

Pannukakun ei aina tarvitse olla makea, vaan perinteisestä taikinasta saa helposti muokattua myös suolaisen version. Helppo ja vaivaton iltapala syntyy, kun pannukakkutaikinan maustaa uunissa rapeaksi paahtuneilla pekonisiivuilla.

Voit tarjoilla pekonipannukakun joko sellaisenaan tai vaihtoehtoisesti puolukkahillon, porkkanaraasteen tai vaikkapa raejuuston kera.

pannukakku pekoni suolainenPekoni maistuu myös pannukakussa.Shutterstock

Pekonipannukakku (4 annosta)

3 kananmunaa
8 dl maitoa
½ tl suolaa
4 dl vehnäjauhoa
1 pkt pekonia
Tarjoiluun: Puolukkahilloa

Viipaloi pekonisiivut pienemmiksi paloiksi ja asettele uunivuokaan. Paista pekoniviipaleita 225-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia. Vatkaa munat, maito, suola ja vehnäjauhot tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina uunivuokaan pekonisiivujen päälle ja paista uunissa 35–30 minuuttia. Tarjoile pannukakku puolukkahillon kera.

Resepti: MittKök

Lisää aiheesta:

Todella nokkela piirakka! Pohjassa ei lainkaan rasvaa tai jauhojaSimppeli pannukakkuohje kerää ylistystä: "Uskomattoman hyvä"Klassikkopiirakka, jota ei kannata unohtaa – näin valmistat sen entistäkin vähemmällä vaivallaÖveri brunssiherkku: Kuohkeita amerikkalaisia pannukakkuja helposti ja nopeasti – tätä herkkua tahdot joka aamu!Säästät rahaa ja saat loistavaa ruokaa – jos jääkaapistasi löytyy perunamuusia, tee näin!Paluu menneisyyteen: Paras perinteinen pannukakkuresepti – tätä on pakko kokeilla!
RuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 14.9.09:46
    Ruoka

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 6.9.09:44
    Ruoka

    Onko sinulla halpispaistinpannu? Näin sille kannattaisi aina tehdä liedellä

  • 3.9.17:34
    Ruoka

    Varo! Yleinen virhe pilaa paistinpannun: "Suomalaisten perisynti"

  • 17.8.09:46
    Ruoka

    Ykköshaastaja pizzalle! Tee itse herkullinen tonnikalapinsa

  • 15.8.07:45
    Ruoka

    Kari Aihinen muistuttaa "unohdetusta ruoasta" – terveellistä ja proteiinipitoista