Perunat kylmään vai kiehuvaan veteen – osaatko varmasti valmistaa perunamuusin oikein?
Unohda kaupan valmiit muusijauheet ja tee perunamuusi itse! Katso videolta, miten perinteinen perunamuusi valmistetaan oikeaoppisesti.
Perunamuusin valmistaminen on helppoa, jos muistaa pari nyrkkisääntöä.
Valitse jauhoinen lajike
Perunamuusiin kannattaa valita lajikkeeksi esimerkiksi rosamunda tai puikulaperuna. Käytännössä kuitenkin mikä tahansa jauhoinen lajike sopii muusiin.
Perunamuusi valmistetaan niin sanotuista vanhoista perunoista, jotka laitetaan kylmään veteen ennen keittämistä. Uusia perunoita keittäessä perunat lisätään veden joukkoon vasta kiehumisvaiheessa. Uudet perunat eivät kuitenkaan ole parhaita mahdollisia muusiperunoita.
Sauvasekoitinta ei muusin valmistamiseen kannata missään nimessä käyttää. Muussaa perunat joko muusinuijalla tai vaihtoehtoisesti perunaprässillä.
Katso videolta helpot ohjeet perunamuusin valmistamiseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut