Perunasta paljastui yllättävää tietoa – tässäkö hoikkuuden salaisuus?

Moni välttelee hiilihydraatteja laihtumisen toivossa, mutta tuoreen tutkimuksen valossa jatkossa hiilihydraatteja sisältävää perunaa saatetaan pitää olennaisena osana onnistunutta dieettiä.

Kanadalaisen McGillin yliopiston tutkijat ovat saaneet selville, että yksinkertainen perunasta uutettu eliksiiri voi auttaa vähentämään lihomista, vaikka ruokavalioon kuuluisi paljon rasvaa ja hiilihydraatteja.

Tutkimustulokset tulivat yllätyksenä

Tutkimuksessa selvisi, että perunasta uutetun eliksiirin nauttiminen hillitsi huomattavasti lihomista silloin, kun ruokavalio sisälsi paljon rasvaa ja hiilihydraatteja. Tutkijat yllättyivät niin paljon tuoreista tutkimustuloksista, että he toistivat tutkimuksen ollakseen tuloksista varmoja.

Syynä painonnousun vähentymiseen on tutkijoiden mukaan perunauutteen korkea polyfenolipitoisuus. Polyfenoleita on luonnostaan paljon hedelmissä ja kasviksissa.

– Tulokset yllättivät meidät täysin. Luulimme, että tämä ei voi pitää paikkaansa. Teimme tutkimukset tulokset saatuamme uudelleen toisella erällä eri kautena kasvaneesta perunasta uutettua eliksiiriä, jotta voimme olla varmoja tästä, yliopiston professori Luis Agellon kertoo.

30 perunaa päivässä

Tutkimuksessa selvisi, että tarvittava määrä perunoista saatavaa polyfenolia laihdutusvaikutuksen takaamiseksi merkitsee peräti 30 perunaa päivässä. Perunoita ei kuitenkaan missään nimessä suositella syötävän vastaavia määriä.

– Päivittäinen annos uutetta tulee 30 perunasta, mutta emme tietenkään neuvo ketään syömään kolmeakymmentä perunaa päivässä. Siitä määrästä saisi jo valtavan määrän kaloreita.

Tavoitteena on, että jatkossa markkinoille saataisiin valmista perunoista uutettua eliksiiriä, jonka voi lisätä ruokavalioon ilman, että perunoita tarvitsee hotkia suurta määrää. Perunasta saatavan uutteen laihdutusvaikutusten suhteen ollaan erityisen toiveikkaita siksi, että perunat ovat suhteellisen halpaa raaka-ainetta, jota on paljon saatavilla.

Lähde: mcgill.ca

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja