Perunamuusin valmistaminen: Pitääkö perunat laittaa kylmään vai kiehuvaan veteen?

1:18 Näin teet perinteisen perunamuusin oikein

Unohda kaupan valmiit muusijauheet ja tee perunamuusi itse! Katso videolta, miten perinteinen perunamuusi valmistetaan.

Perunamuusin valmistaminen on helppoa, jos muistaa pari nyrkkisääntöä.

Perunamuusiin kannattaa valita lajikkeeksi esimerkiksi rosamunda tai puikulaperuna. Käytännössä kuitenkin mikä tahansa jauhoinen lajike sopii muusiin.

Perunamuusi valmistetaan niin sanotuista vanhoista perunoista, jotka laitetaan kylmään veteen ennen keittämistä. Uusia perunoita keittäessä perunat lisätään veden joukkoon vasta kiehumisvaiheessa. Uudet perunat eivät kuitenkaan ole parhaita mahdollisia muusiperunoita.

Sauvasekoitinta ei muusin valmistamiseen kannata missään nimessä käyttää. Muussaa perunat joko muusinuijalla tai vaihtoehtoisesti perunaprässillä.

Katso videolta helpot ohjeet perunamuusin valmistamiseen.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja