Perunamuusin valmistaminen: Pitääkö perunat laittaa kylmään vai kiehuvaan veteen?
Unohda kaupan valmiit muusijauheet ja tee perunamuusi itse! Katso videolta, miten perinteinen perunamuusi valmistetaan.
Perunamuusin valmistaminen on helppoa, jos muistaa pari nyrkkisääntöä.
Perunamuusiin kannattaa valita lajikkeeksi esimerkiksi rosamunda tai puikulaperuna. Käytännössä kuitenkin mikä tahansa jauhoinen lajike sopii muusiin.
Perunamuusi valmistetaan niin sanotuista vanhoista perunoista, jotka laitetaan kylmään veteen ennen keittämistä. Uusia perunoita keittäessä perunat lisätään veden joukkoon vasta kiehumisvaiheessa. Uudet perunat eivät kuitenkaan ole parhaita mahdollisia muusiperunoita.
Sauvasekoitinta ei muusin valmistamiseen kannata missään nimessä käyttää. Muussaa perunat joko muusinuijalla tai vaihtoehtoisesti perunaprässillä.
Katso videolta helpot ohjeet perunamuusin valmistamiseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje