Mainos

Näin perunamuusi kannattaisi oikeasti valmistaa

Perinteinen perunamuusi on monen herkkua, mutta sen valmistaminen ei välttämättä ole aivan yksinkertaista. This Is Insider -sivusto päätti testata, kuinka valmistuu kaikkein onnistunein perunamuusi.

This Is Insiderin testissä kokeiltiin, valmistaa perunamuusia eri perunalaaduista eri välineillä. Selvisi, että valmistustavat saattavat vaikuttaa hyvinkin merkittävästi siihen, millaista muusia syntyy.

Nämä asiat kannattaa ottaa huomioon perunamuusia valmistettaessa:

Työstä perunoita mahdollisimman vähän

Mitä vähemmän perunoita työstää muusia valmistaessa, sitä kuohkeampaa muusista tulee. Tämä johtuu siitä, että mitä enemmän perunoita muussaa, sitä enemmän niistä vapautuu, ja tämä tekee muusin rakenteesta liisterimäisen. Tästä syystä yleiskone tai sauvasekotin ei kumpikaan ole se paras väline perunamuusin valmistamiseen. Kaikkein paras olisi smuussata perunamuusi käsin, mahdollisimman varovaisesti perunoita hienontaen.

Valitse perunalaatu tarkkaan

Kun kyse on perunamuusista, sillä on todellakin väliä, millaisista perunoista ruoka päätetään valmistaa. Kannattaa valita mahdollisimman jauhoinen perunalajike, sillä jauhoisuus edesauttaa perunoiden hajoamista – ja tämä taas edesauttaa erityisen kuohkean lopputuloksen syntymistä.

***


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja