Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin perunamuusi kannattaisi oikeasti valmistaa

Kun valmistaa perunamuusia, perunat kannattaa kuoria ennen keittämistä, sillä ne saattavat hajota keittämisen aikana.
Kun valmistaa perunamuusia, perunat kannattaa kuoria ennen keittämistä, sillä ne saattavat hajota keittämisen aikana.
Julkaistu 24.11.2016 20:01

MTV LIFESTYLE

Perinteinen perunamuusi on monen herkkua, mutta sen valmistaminen ei välttämättä ole aivan yksinkertaista. This Is Insider -sivusto päätti testata, kuinka valmistuu kaikkein onnistunein perunamuusi.

This Is Insiderin testissä kokeiltiin, valmistaa perunamuusia eri perunalaaduista eri välineillä. Selvisi, että valmistustavat saattavat vaikuttaa hyvinkin merkittävästi siihen, millaista muusia syntyy.

Nämä asiat kannattaa ottaa huomioon perunamuusia valmistettaessa:

Työstä perunoita mahdollisimman vähän

Mitä vähemmän perunoita työstää muusia valmistaessa, sitä kuohkeampaa muusista tulee. Tämä johtuu siitä, että mitä enemmän perunoita muussaa, sitä enemmän niistä vapautuu, ja tämä tekee muusin rakenteesta liisterimäisen. Tästä syystä yleiskone tai sauvasekotin ei kumpikaan ole se paras väline perunamuusin valmistamiseen. Kaikkein paras olisi smuussata perunamuusi käsin, mahdollisimman varovaisesti perunoita hienontaen.

Valitse perunalaatu tarkkaan

Kun kyse on perunamuusista, sillä on todellakin väliä, millaisista perunoista ruoka päätetään valmistaa. Kannattaa valita mahdollisimman jauhoinen perunalajike, sillä jauhoisuus edesauttaa perunoiden hajoamista – ja tämä taas edesauttaa erityisen kuohkean lopputuloksen syntymistä.

Lähde: This Is Insider

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Teetkö sinäkin perunamuusin näin? Yleiselle valmistustavalle olemassa paljon parempi vaihtoehto: "Lyhyessä ajassa ja vähemmällä tiskillä"Kokki nimeää kaksi tärkeintä sääntöä perunamuusin tekemiseen: Ethän käytä vääränlaista maitoa tai voita?Pitääkö perunat lisätä kylmään vai kiehuvaan veteen? Jos haluat hyvää muusia, tämä pitää tietääPerunat kylmään vai kiehuvaan veteen – osaatko varmasti valmistaa perunamuusin oikein?”Törkeän hyvä muusi” – tiedätkö, mistä lajikkeesta syntyy paras perunamuusi?Paras perunamuusi vaatii juuri tietynlaista maitoa – osaatko valmistaa oikein?
PerunaGluteenitonMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Peruna
  • 22.9.10:14
    Maatalous

    Nyt viljelijät tarkkana – Ruokavirastolta varoitus

  • 18.9.17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • 22.6.09:44
    Ruoka

    Varhaisperunoista entistäkin parempia! Hittiohje kannattaa testata

  • 17.6.12:44
    Ruoka

    Timon perunanpesuvideo räjäytti Tiktokin – "Laiskuuttahan tuo nyt on"

  • 11.6.07:46
    Ruoka

    Luulitko syöväsi nyt uusia perunoita? Olet väärässä