Näin perunamuusi kannattaisi oikeasti valmistaa

Kun valmistaa perunamuusia, perunat kannattaa kuoria ennen keittämistä, sillä ne saattavat hajota keittämisen aikana.

Perinteinen perunamuusi on monen herkkua, mutta sen valmistaminen ei välttämättä ole aivan yksinkertaista. This Is Insider -sivusto päätti testata, kuinka valmistuu kaikkein onnistunein perunamuusi.

This Is Insiderin testissä kokeiltiin, valmistaa perunamuusia eri perunalaaduista eri välineillä. Selvisi, että valmistustavat saattavat vaikuttaa hyvinkin merkittävästi siihen, millaista muusia syntyy.

Nämä asiat kannattaa ottaa huomioon perunamuusia valmistettaessa:

Työstä perunoita mahdollisimman vähän

Mitä vähemmän perunoita työstää muusia valmistaessa, sitä kuohkeampaa muusista tulee. Tämä johtuu siitä, että mitä enemmän perunoita muussaa, sitä enemmän niistä vapautuu, ja tämä tekee muusin rakenteesta liisterimäisen. Tästä syystä yleiskone tai sauvasekotin ei kumpikaan ole se paras väline perunamuusin valmistamiseen. Kaikkein paras olisi smuussata perunamuusi käsin, mahdollisimman varovaisesti perunoita hienontaen.

Valitse perunalaatu tarkkaan

Kun kyse on perunamuusista, sillä on todellakin väliä, millaisista perunoista ruoka päätetään valmistaa. Kannattaa valita mahdollisimman jauhoinen perunalajike, sillä jauhoisuus edesauttaa perunoiden hajoamista – ja tämä taas edesauttaa erityisen kuohkean lopputuloksen syntymistä.

***

0:45

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja