Perunalastut saivat aikaan kriisin Japanissa: "Emme osaa sanoa, koska saamme niitä taas myyntiin"
Japanilaiset perunalastujen ystävät ovat kriisissä, sillä saarivaltakunnasta ei löydy mistään maistuvaa mussutettavaa. Hirmumyrskyt tuhosivat taannoin perunsadon maan tärkeimmällä tuotantoalueella Hokkaidossa, eikä raaka-ainetta lastuihin nyt ole.
Johtava japanilainen perunalastujen valmistaja Calbee on kertonut, että se on joutunut lopettamaan jo 30 lastumerkin myynnin.
– Emme osaa sanoa, koska saamme niitä taas myyntiin. Perunasato korjataan vain kerran vuodessa, toteaa yhtiön edustaja Masaya Kawase.
Perunoiden maahantuonnista ei ole ongelman ratkaisijaksi, sillä tuontia on rajoitettu tukulla tiukkoja rajoituksia.
Japanilaiset ovat suuria perunalastujen ystäviä. Niitä myydään Japanissa vuosittain 163 miljardin jenin (vajaan 1,35 miljardin euron) arvosta.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa