Perunalastut, juusto ja pasta – näitä yllättäviä ruokia voi pakastaa

Sipsit
Myös perunalastuja voi pakastaa. Shutterstock

Säästä ruokaa helposti! Lue seitsemän yllättävän elintarvikkeen lista, jossa lueteltuja ruokia voi huoletta pakastaa ja käyttää siten myöhemmin sopivan tilanteen osuessa kohdalle.

Ruokaa jää arjen tohinassa helposti yli, jolloin se valitettavan usein päätyy roskikseen. Monia hieman yllättäviäkin ruokia voi kuitenkin pakastaa!

Juusto

Oletko ostanut liian suuren palan juustoa, etkä ehdi sitä syömään? Pakasta juusto esimerkiksi pieninä paloina tai raasteena.

Keitetty pasta

VINKKI! Keitetty pasta säilyy pakkasessa noin kaksi viikkoa. Pastan saat helpoiten sulatettua laittamalla pussin yön jääkaappiin yön yli tai hetkeksi kuumaan veteen.

Lämmitetty pasta on kätevää lounasruokaa. Sekoita ennen pakastusta pastan joukkoon oliiviöljyä. Laita tämän jälkeen pasta pakastuspussiin ja paina kaikki ylimääräinen ilma pois.

Jauhot

Myös jauhoja voi pakastaa. Pakkaa jauhot päällekkäisiin pusseihin ja pakasta. Jauhot säilyvät pakkasessa pitkään hyvänä.

Perunamuusi

Niin ikään perunamuusia jää helposti yli. Pakasta perunamuusi pussissa, josta olet painellut kaiken ylimääräisen ilman pois. Pakastimessa muusi säilyy noin kaksi kuukautta.

Perunalastut

Yllättäen myös perunalastut säilyvät pakkasessa rapeina ja maistuvina. Pakkanen on myös hyvä paikka piilottaa sipsit muilta herkuttelijoilta.

Kananmunat

Kananmunan keltuaiset ja valkuaiset säilyvät pussitettuna pakastimessa jopa vuoden. Sulata kananmunat jääkaapissa yön yli ennen käyttöä.

Yrtit

Yrtit säilyttävät makunsa pakastuksen jälkeenkin. Hyvä vinkki on tehdä jääkuutioita yrteistä, joita voi käyttää keittojen tai kastikkeiden maustamiseen.

Lähde: Purewow.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.