Persikat kivikovia? Näin kypsytät ne nopeasti – varo muovipussia!

persikka
Kypsät persikat tuntuvat hieman pehmeiltä ja maistuvat herkullisilta. Shutterstock

Tekeekö mielesi persikoita, mutta hedelmät ovat vielä raakoja? Ei huolta, sillä nyt voit nopeuttaa niiden kypsymistä yksinkertaisella vinkillä. 

Kypsät persikat ovat meheviä ja maistuvat herkullisilta, mutta niiden ostaminen voi tuottaa päänvaivaa. Kypsät persikat nimittäin eivät kestä hyvin kuljetusta, vaan kolhiintuvat ja tummuvat herkästi.

Nämä hedelmät kannattaakin ostaa raakoina ja kypsyttää vasta kotona. Kovat persikat eivät vahingoitu yhtä herkästi, jolloin pääset nauttimaan täydellisestä makuelämyksestä.

Hedelmät kypsyttävät itse itsensä

Mutta entä jos haluat nauttia persikoita mahdollisimman pian ostamisen jälkeen, etkä malttaisi odottaa niiden kypsymistä? Ei huolta, sillä persikoiden kypsymistä voi nopeuttaa helpolla kikalla.

Laita persikat paperipussiin, sulje pussi kevyesti ja säilytä huoneenlämmössä. Pussi nopeuttaa kypsymistä huomattavasti pelkkään pöydällä säilyttämiseen verrattuna. 

Hedelmät ja kasvikset tuottavat hengittäessään kypsymistä nopeuttavaa etyleenikaasua. Pussiin suljettuna etyleenikaasu ei pääse haihtumaan, vaan kypsyttää persikat tavallista nopeammin. 

Älä kypsytä muovipussissa

Kannattaa ottaa huomioon, että persikoita ei koskaan tulisi kypsyttää muovipussissa. Muovipussiin suljetut persikat keräävät nimittäin kosteutta, jolloin lopputuloksena on kypsymisen sijaan mädäntynyt tuote.

Kypsät persikat tuoksuvat makeilta ja tuntuvat hieman pehmeiltä kosketettaessa.

Sinun ei enää koskaan tarvitse syödä liian raakoja hedelmiä, sillä tämä kypsymistemppu toimii myös muille hedelmille, kuten aprikooseille, avokadoille, banaaneille ja päärynöille. 

Lähde: Popsugar

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja