Pikkujoulukausi ja edessä oleva joulu nostavat viinin myyntiä huimasti. Ummikkokin pärjää viiniostoksilla parin vinkin ja asiantuntevan myyjän avulla.
Miten yhdistää ruoka ja viini? Asiantuntija-apua on yleensä helposti saatavilla viiniostoksilla, mutta joitakin kikkoja on helppo oppia itsekin. Näin esimerkiksi kiireessä selviää viiniostoksilta nopeammin pois, kun apua ei välttämättä tarvitsekaan pyytää.
Ruokajuomaksi kuohuvaa
Viini-lehden päätoimittaja Mikko Numminen antaa herkullisen vinkin ruokaviinin valintaan: Usein aperitiiviksi tai jälkiruokajuomaksi mielletty kuohuviini on myös erinomainen ruokajuoma.
– Opin eräältä viiniasiantuntijalta, että kuohuviini on helpoin tapa ratkaista viiniongelma. Kuohuviini on siinä mielessä ruokaystävällinen valinta, että vaikka olisi mausteinenkin ruoka, niin kuplat pitävät sen hyvin koossa.
Myös rosékuohuviiniä kannattaa kokeilla pääruokajuomana, sillä siinä on enemmän pontta kuin vaaleassa kuohuviinissä.
Ruoan kanssa tarjoiltu kuohuviini kannattaa kaataa perinteisten, kapeiden lasien sijaan vaikka valkoviinilaseihin.
Päivitä vanhat viiniopit
Totuttu oppi punaviinistä punaisen lihan ja valkoviinistä vaalean lihan parina on Nummisen mukaan jo vanhanaikainen. Hän kertoo, että esimerkiksi vasikan kanssa kannattaa ehdottomasti kokeilla myös valkoviiniä. Yllättävätkin makuparit voivat Nummisen mukaan sopia erinomaisesti yhteen.
