Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perinteisen siman resepti – tällä ohjeella onnistut varmasti!

Hellapoliisi / Kati Jaakonen
Julkaistu 24.04.2017 17:31

MTV LIFESTYLE

Perinteinen vappusima valmistuu helposti kotona Hellapoliisin takuuvarmalla reseptillä. 

Olipa ulkona millainen sää tahansa, kesäaika alkaa vapusta. Suomalaiset juhlivat kesäkauden alkua perinteisesti munkkeja ja tippaleipiä herkutellen. Pöydän tärkein juoma on tietenkin itsetehty sima. 

Hellapoliisi eli Kati Jaakonen muistuttaa, että viimeiset hetket alkavat olla käsillä, jotta juhlajuoma valmistuu ajoissa vapun herkkupöydän tarjoiluihin.

– Itse valmistettu sima kruunaa kevään riehakkaimman juhlan, Jaakonen sanoo jakaen helpon, mutta maukkaan simareseptinsä myös Makuja-sivuston lukijoille.

Sima

4 l vettä
250 g fariinisokeria
250 g sokeria
1-2 sitruunan puristettu mehu
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala) + pieni tilkka vettä

Pulloihin:

sokeria
rusinoita

Laita sokerit isoon kulhoon tai talousämpäriin. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä puristettu sitruunamehu joukkoon. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen.

Anna käydä huoneenlämmössä noin 24 tuntia.

VINKKI! Voit lisätä nesteeseen alkuvaiheessa myös hyvin pestyn sitruunan, limen tai appelsiinin raastettuja kuorilastuja. Käytä mieluiten luomuhedelmiä.


Laita hyvin pestyihin tai kuumennettuihin pulloihin ripaus sokeria pohjalle ja muutama rusina per pullo.

Viileässä sima valmistuu noin viikossa. Huoneenlämmössä aikaa kuluu noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

Kun rusinat nousevat pintaan, sima alkaa olla valmis.

Resepti: Hellapoliisi

***

0:52Paista herkulliset vappumunkit kotona

Lisää aiheesta:

Vapun himotuimman juoman valmistus onnistuu jokaiselta – itse tehty sima saa kaupan versiot kalpenemaan!Unohditko tehdä simaa? Ei hätää – uskomaton pikasima valmistuu muutamassa minuutissa!Nyt on taas aika tehdä simaa! Kaksi raaka-ainetta, jotka tekevät tutusta vappujuomasta raikkaan ja terveellisen Vappusima – helppo ohje siman valmistukseenValmista itse herkkusimaa – kaupan juomat kalpenevat takuuvarmasti!Sima
HellapoliisiJuomatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hellapoliisi
  • 26.10.17:25
    Ruoka

    Paras sienikastike! Helppo ja kermainen soosi Katin ohjeella

  • 4.1.17:34
    Ruoka

    Kaupasta saa nyt halvalla ainekset Katin lasagneen

  • 14.12.202409:43
    Jouluruoka

    Todella helppo ja supersuosittu salaatti joulupöytään: "Valmistuu muutamassa minuutissa"

  • 28.09.202417:03
    Sienet

    Paras tapa säilöä ja käyttää suppilovahverot – helppo ohje!

  • 27.07.202417:32
    Ruoka

    Katin kikka broilerin marinointiin: Tarvitset vain pienen pussin