Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perinneresepti, jota ei sovi unohtaa: Valmista itse kotikaljaa

Shutterstock
Julkaistu 19.11.2016 14:00

MTV LIFESTYLE

Kotikalja on vielä tänäkin päivänä juhlapöydistä tuttu juoma, jota yhä harvempi valmistaa itse kotona.

Tuomas Kyrön kirjassa Mielensäpahoittajan keittiössä (WSOY) esitellään perinteisen kotikaljan resepti. Kokeile jotain uutta ja valmista juhlia varten ensi kerralla itse maittavaa juomaa!

Kotikalja

noin 7–8 litraa

2,5 l vettä
3 dl maltaita
0,5 kg sokeria
5 l kylmää vettä
1/4 tl tuoretta hiivaa

Kiehauta vesi kattilassa. Sekoita mallas ja sokeri veteen. Anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia.

Lisää kylmä vesi kattilaan. Murenna joukkoon hiiva.

Anna kaljan käydä vuorokausi.

Siivilöi sakat pois ja pullota puhtaisiin pulloihin. Älä täytä pulloja täyteen. Kalja jatkaa käymistään vielä viileässäkin, joten pullojen ja korkkien tulee kestää painetta. Laita pullot kylmään käymään vielä vähintään vuorokaudeksi.

Lähde: Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittajan keittiössä (WSOY)

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Suosittu juoma maksaa kaupassa parikymppiä litralta – Katja teki sitä itse 0,2 eurollaLegendaarinen juoma: Tuttu niin lounasruokaloista kuin joulupöydästäkin – milloin joit viimeksi?Perinteisen siman resepti – tällä ohjeella onnistut varmasti!Vappusima – helppo ohje siman valmistukseenValmista itse herkkusimaa – kaupan juomat kalpenevat takuuvarmasti!Hyödynnä omenat – poimi helppo omenamehun resepti!
OlutMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Olut
  • 3.11.16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • 20.9.22:13
    Saksa

    Oluen ystävien superjuhla käynnistyi Saksassa

  • 26.8.05:39
    Alkoholi

    Miksi suomalaiset hylkäsivät viinan? MTV:n kierros yöelämässä paljasti sukupolvien välisen kuilun

  • 9.7.07:44
    Juomat

    Suomalaiset juovat nyt olutta, joka voi hämätä

  • 13.6.07:49
    Juomat

    Tässä on Suomen paras olut: "Taatusti keskustelua herättävä"