Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Peltilihapiirakka italialaisittain

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 03.02.2016 22:20

Peltilihapiirakka oli viime vuoden yllätysilmiö. Se keräsi reseptin ääreen liki 70 000 ihmistä. Sain monelta taholta kehotuksia ratsastaa sen suosiolla ja tehdä siitä monenlaisia versioita, mikä olisi ollut klikkien suhteen varmaankin järkevää. Käytännön ongelma tulee siinä, että joudun syömään ne kaikki piirakat. Tottakai ne olisivat olleet hyviä, mutta kaiken vehnään ja rasvaan paketoiminen ei kovin monen päivän ruokavaliona houkuttele. Tuon kombon satunnainen yhdistäminen sen sijaan on loistavaa. Tänään oli taas aika. 

Olin jo pari viikkoa kypsytellyt ajatusta lihiksen viemisestä italialaiseen suuntaan. Kun ratkaisuksi muotoutui mozzarellan, parmankinkun ja parmesaanin yhdistelmä, oli italialainen versio syntynyt.

Mietin pitkään, laitanko höysteiksi muuta kuten yrttejä, mutta halusin kunnioittaa retroklassikon ydintä ja minimoida täytteet. Yrttejä ja salaattia voi sitten tarjota ohessa. Tähän versioon olisi mahtunut sisään loistavasti rosmariinia, timjamia ja basilikaa, mutta erittäin hyvä näinkin. Toimii niin kuumana kuin huoneenlämpöisenäkin. Pistä muistiin piknik-kelien koittaessa!

VINKKI! Voit korvata parmankinkun millä tahansa leikkeleellä. Salamien kanssa kannattaa jättää parmesaani pois, ettei suola ala hallita liikaa. Yrttejä sopii väliin mielen mukaan. Ne toimivat myös jälkikäteen piirakan kanssa tarjottuna. Homma toimii myös pelkkänä juustoversiona.

Italialainen peltilihapiirakka

4 levyä valmista voitaikinaa

150 g parmankinkkua ohuina siivuina

2 palloa mozzarellaa

kourallinen raastettua parmesaania

1 kananmuna, kevyesti vatkattuna

Ota voitaikinat huoneenlämpöön, erillään sulamaan. Kun taikina alkaa hiukan pehmetä, laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kauli kaksi taikinalevyä hivenen päällekäin yhteen isoksi levyksi. Levitä puolet kinkusta taikinan päälle, mutta jätä sentti vapaaksi reunoille. Revi mozzarellapallot siivuiksi kinkun päälle. Levittele parmesaaniraaste päälle. Levitä loput parmankinkkusiivut juuston päälle.

Kauli toiset taikinalevyt samoin kuin edelliset. Peittele piirakkapohja toisella taikinakuorella ja taita päällimmäisen reunoja alimmaisen alle. Taputtele piirakka muotoonsa varovasti. Pistele haarukalla reikiä taikinakuoreen. Voitele piirakka munalla kauttaaltaan. Laita uuniin ja paista n. 20 min, kunnes kuori on kauniin kullanruskea. Ota uunista pois ja anna vetäytyä muutama minuutti. Leikkaa palasiksi ja tarjoile. 

Lisää aiheesta:

Crêpes Prins Bertil - ehtaa retroruokaaPeltilihapiirakka huippukokin versionaSausage Rolls - jenkkien tuore somehittiBelém-leivos - Portugalin jälkkäriylpeysPide - turkkilainen pizzapiirasPeltipizza - silleen kuin Italiassa
levylihapiirakkalihapiirakkapeltilihapiirakkapeltilihisresepti
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved

Tuoreimmat aiheesta

levylihapiirakka
  • 12.11.201718:23
    kasvisruoka

    Peltivihis - peltilihapiirakka kasvisversiona

  • 28.02.201616:11
    hapankaali

    Peltilihapiirakka huippukokin versiona