"Peittoaa tavalliset pussiranskalaiset" – hyödynnä kukkakaali uudella tavalla
Erityisen trendikkääksi herkuksi nousseesta kukkakaalista on helppo valmistaa "kukkakaaliranskalaisia", jotka ovat huomattavasti terveellisempiä kuin perinteiset, rasvaiset ranskanperunat.
Jotain Maukasta -ruokablogia kirjoittava Mari Moilanen kertoi Makuja.fi-sivustolle vinkkinsä siihen, kuinka kukkakaalia kannattaa hyödyntää uudella tavalla. Moilasen suosikiksi kukkakaalireseptien joukosta on noussut niin kutsututtujen kukkakaaliranskalaisten resepti. Astetta terveellisemmät ranskikset kypsyvät Marin reseptillä nopeasti uunissa.
– Kun nämä tarjoaa liharuoan kanssa ja tekee majoneesin kylkeen, niin tämä resepti peittoaa tavalliset pussiranskalaiset ihan 6–0! Moilanen kertoo.
Mari Moilasen kukkakaaliranskalaiset
kukkakaali
suolaa
oliiviöljyä
mustapippuria
Pilko kukkakaali pieniksi, suuhun sopiviksi paloiksi ja halkaise isoimmat nuput.
Levitä kukkakaalit leivinpaperin päälle pellille tasaisesti.
Mausta kukkakaalit suolalla ja pippurilla. Pirskottele päälle oliiviöljyä.
Paista 200–250 asteessa niin kauan, että kukkakaalit ruskettuvat reunoista.
Anna jäähtyä ja herkuttele esimerkiksi majoneesin kanssa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan