Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Peittoaa tavalliset pussiranskalaiset" – hyödynnä kukkakaali uudella tavalla

Kukkakaali on tänä syksynä kovassa huudossa.
Kukkakaali on tänä syksynä kovassa huudossa.Shutterstock
Julkaistu 14.09.2015 11:17
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Erityisen trendikkääksi herkuksi nousseesta kukkakaalista on helppo valmistaa "kukkakaaliranskalaisia", jotka ovat huomattavasti terveellisempiä kuin perinteiset, rasvaiset ranskanperunat.

Jotain Maukasta -ruokablogia kirjoittava Mari Moilanen kertoi Makuja.fi-sivustolle vinkkinsä siihen, kuinka kukkakaalia kannattaa hyödyntää uudella tavalla. Moilasen suosikiksi kukkakaalireseptien joukosta on noussut niin kutsututtujen kukkakaaliranskalaisten resepti. Astetta terveellisemmät ranskikset kypsyvät Marin reseptillä nopeasti uunissa.

– Kun nämä tarjoaa liharuoan kanssa ja tekee majoneesin kylkeen, niin tämä resepti peittoaa tavalliset pussiranskalaiset ihan 6–0! Moilanen kertoo.

Mari Moilasen kukkakaaliranskalaiset

kukkakaali
suolaa
oliiviöljyä
mustapippuria

Pilko kukkakaali pieniksi, suuhun sopiviksi paloiksi ja halkaise isoimmat nuput.

Levitä kukkakaalit leivinpaperin päälle pellille tasaisesti.

Mausta kukkakaalit suolalla ja pippurilla. Pirskottele päälle oliiviöljyä.

Paista 200–250 asteessa niin kauan, että kukkakaalit ruskettuvat reunoista.

Anna jäähtyä ja herkuttele esimerkiksi majoneesin kanssa!

Lisää aiheesta:

Oletko maistanut? Halpa ja terveellinen "pikaruoka", jota suomalaiset syövät hämmentävän vähän Tämä aliarvostettu "pikaruoka" kannattaa nyt ehdottomasti napata ostoskoriin – halpaa ja terveellistä!Santerin nokkelaa niksiä on testattava – kokki hehkuttaa majoneesikikkaa: "Harva ehkä tietää"Älä missään nimessä kuori! Huippukokki Aki Wahlmanin nerokkaalla niksillä saat kasvikset maistumaan: ”Maku tiivistyy”Uusi terveellinen ja herkullinen vaihtoehto sipseille on keksitty – tässäkö seuraava trendiherkku?Älä keitä kukkakaalia: Kokeile herkullista valmistustapaa!
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • Eilen16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • Eilen08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • ke17:31
    Leivonta

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!

  • ke16:07
    Ruoka

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä