Pastasalaattia päivällispöytään? Vältä viisi yleistä virhettä

pastasalaatti
Shutterstock

Pastasalaatti on kevyt valinta kesän päivällispöytään. The Kitchn -sivusto kokosi tyypillisimmät virheet, joita pastasalaatin valmistuksessa saattaa tulla tehneeksi.

Pastasalaatti on helppo ja raikas valinta ruokapöytään. Vältä tyypillisimmät virheet ja varmista näin salaatin onnistuminen.

1. Et käytä oikeankokoista ja -muotoista pastaa

Kun valitset pastaa salaatin joukkoon, on hyvä muistaa, että vaihtoehtoja on monia. Ja usko tai älä, pastan koolla ja muodolla on väliä. On esimerkiksi parasta pysytellä erossa tuorepastasta salaattia tehdessä. Ja vaikka linguine-pasta ja spagetti ovat herkullisia, ne eivät sovi pastasalaattiin. 

Pastasalaattiin sopivatkin parhaiten pienet pastat, kuten fusilli ja penne, muun muassa siksi, että niiden pienen koon vuoksi niitä on helppo tarjoilla ja syödä.

2. Yli- tai alikypsä pasta

Koska pasta on luonnollisesti suuressa roolissa tässä ruoassa, on tärkeää, että se on juuri sopivan kypsää. Jos jätät sen liian pitkäksi aikaa keitinveteen, siitä tulee mössöä ja jos otat sen liian nopeasti pois, se jää liian kovaksi.

On kuitenkin tärkeää muistaa myös, että pasta kovettuu ja muuttuu sitkeämmäksi jäähtyessään. Koska sitä ei salaatissa tarjoilla kuumana eikä kastikkeen kanssa, pastalle on vain eduksi, jos sen antaa kypsyä ylimääräisen minuutin.

3. Et mausta pastaa tarpeeksi

Kylmien aterioiden maut eivät pääse yhtä hyvin esiin kuin lämpimissä ruoissa. Sen vuoksi kylmiä ruokia kannattaa maustaa hieman enemmän. Et varmaan halua tarjoilla mautonta pastasalaattia? Laita siis reilusti suolaa keitinveteen. Maista ennen tarjoilua ja lisää mausteita, jos siihen on tarvetta.

4. Odotat pastan jäähtymistä ennen kuin lisäät kastikkeen

Ei ole mitään syytä odottaa, että pasta jäähtyy kokonaan ennen kuin lisää kastikkeen. Saatat jopa menettää mahdollisuuden monipuolisen maukkaaseen pastasalaattiin odottaessasi. Yhdistä kaksi kolmasosaa kastikkeesta pastaan, kun se on vielä lämmintä ja lisää loput ennen tarjoilua. Kastike imeytyy lämpimään pastaan helpommin, joten lopputuloksena on pastasalaatti, joka on täynnä makua.

5. Teet pastasalaatin liian kauan etukäteen

Aterioiden valmistelu etukäteen säästää aikaa, vaivaa ja hermoja, mutta jos teet pastasalaatin liian aikaisin, kulhossasi odottaa vetinen ruoka. Parasta onkin, jos teet pastasalaatin joko samana päivänä tai päivää ennen tarjoilua.

Lähde: The Kitchn

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa ja seuraa Instagramissa!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja