Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pasta Primavera - kevään vihreät maut

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 05.04.2016 21:39

Parsakausi alkaa än-yy-tee-PARSA! Eurooppalaiset parsat saapuivat juuri kauppoihin ja itse pidän sääntönä aloittaa kausi vasta sitten. Joskus en malta, mutta yritän. Espanjalaiset, mukavan kapoiset parsat kustansivat 4 euroa per nippu, mikä on jo siedettävä hinta sesongin alkuun. Kreikkalaisia valkoisia parsoja myytiin alle 3 euron. 

MTV Oy, All rights reserved

Arkipäivän parsaherkuksi muotoutui kevättä juhlistava Pasta Primavera, johon vihreyttä toivat ylenpalttisesti parsan lisäksi herneet, kevätsipuli ja persilja. Mehevyyttä saatiin ranskankermasta ja sävyä sitruunasta. Tästä taas kaikki eurooppalaiset ruokasesongit kunnolla alkavat!

HUOM! Tämä ruoka valmistuu nopeasti, mutta vaatii pastan kiehuessa aktiivista otetta. Yritä saada kaikki kypsäksi samalla hetkellä ja varo, ettei pasta tai parsa mene ylikypsäksi. Jätä mielummin pasta hiukan alikypsäksi ja anna kypsyä minuutin verran kaadettuasi kuuman kastikkeen sekaan.

VINKKI! Tähän sopii mainiosti tuorepasta, mutta resepti on kirjoitettu kuivalle.

VINKKI 2! Vielä ruokaisamman version saat paistamalla mukaan sitruunalla maustetun broilerifileen.

PS. Tsekkaa myös muut parsareseptit.

Pasta Primavera

4-6 hlölle

500 g tagliatelle-pastaa

2 rkl voita

0,5-1 nippua vihreää parsaa

2,5 dl pakasteherneitä (tai toki mielummin tuoreita, jos löytyy)

2 vartta kevätsipulia, sentin siivuina

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 sitruunan raastettu kuori

kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa

150 g ranskankermaa (crème fraîche)

1 dl raastettua parmesaania

suolaa

mustapippuria

Laita pastavesi kiehumaan isoon kattilaan. Suolaa vesi. Sopiva suhde on 100 g pastaa/ 1 l vettä/ 1 rkl suolaa. Leikkaa parsojen alaosasta 2-3 cm puiseva osa pois. Käytä niitä kasvisliemen teossa tai laita bioroskiin. Leikkaa parsat 1-2 cm palasiksi riippuen paksuudesta. Laita pasta keittymään. Kuumenna paistinpannu melko kuumaksi. Laita sille voi ja lisää parsapalat paistumaan. Paista pari kolme minuuttia ja lisää herneet sekä kevätsipuli. Paista pari minuuttia ja lisää valkosipuli. Paista noin minuutti, kaada sekaan ranskankerma, parmesaani, sitruunaraaste ja persiljasilppu. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen kuumentua, mutta älä keitä. Valuta pasta ja ota mukillinen keitinvettä varmuuden varaksi ja kostukkeeksi talteen. Sekoita kastike pastan kanssa ja tarjoile heti.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuSavulohi-piparjuuri-parsarisottoHelppo, nopea ja herkullinen sitruuna-artisokkapasta(Vähän niin kuin) StroganoffPollo alla Parmigiana - parmesaanikanaPasta alla Norma - eteläitalialainen klassikko
herneitalialainenkevätparsapastapasta primaverapikaruokaresepti

Tuoreimmat aiheesta

herne
  • 04.04.201818:21
    broileri

    Kanaleike minttuisella hernepyreellä

  • 17.11.201320:31
    edullinen

    Kotiruokaa: Hernekeitto

  • 06.08.201321:07
    alkupala

    Antipasto: Herneitä ja parmankinkkua

  • 25.07.201322:47
    hernerisotto

    Sesonkiruokaa: Yrttinen herne-katkarapurisotto