Pasta Primavera - kevään vihreät maut

MTV Oy, All rights reserved

Parsakausi alkaa än-yy-tee-PARSA! Eurooppalaiset parsat saapuivat juuri kauppoihin ja itse pidän sääntönä aloittaa kausi vasta sitten. Joskus en malta, mutta yritän. Espanjalaiset, mukavan kapoiset parsat kustansivat 4 euroa per nippu, mikä on jo siedettävä hinta sesongin alkuun. Kreikkalaisia valkoisia parsoja myytiin alle 3 euron. 

Arkipäivän parsaherkuksi muotoutui kevättä juhlistava Pasta Primavera, johon vihreyttä toivat ylenpalttisesti parsan lisäksi herneet, kevätsipuli ja persilja. Mehevyyttä saatiin ranskankermasta ja sävyä sitruunasta. Tästä taas kaikki eurooppalaiset ruokasesongit kunnolla alkavat!

HUOM! Tämä ruoka valmistuu nopeasti, mutta vaatii pastan kiehuessa aktiivista otetta. Yritä saada kaikki kypsäksi samalla hetkellä ja varo, ettei pasta tai parsa mene ylikypsäksi. Jätä mielummin pasta hiukan alikypsäksi ja anna kypsyä minuutin verran kaadettuasi kuuman kastikkeen sekaan.

VINKKI!Tähän sopii mainiosti tuorepasta, mutta resepti on kirjoitettu kuivalle.

VINKKI 2!Vielä ruokaisamman version saat paistamalla mukaan sitruunalla maustetun broilerifileen.

PS.Tsekkaa myös muut parsareseptit.

Pasta Primavera

4-6 hlölle

500 g tagliatelle-pastaa

2 rkl voita

0,5-1 nippua vihreää parsaa

2,5 dl pakasteherneitä (tai toki mielummin tuoreita, jos löytyy)

2 vartta kevätsipulia, sentin siivuina

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 sitruunan raastettu kuori

kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa

150 g ranskankermaa (crème fraîche)

1 dl raastettua parmesaania

suolaa

mustapippuria

Laita pastavesi kiehumaan isoon kattilaan. Suolaa vesi. Sopiva suhde on 100 g pastaa/ 1 l vettä/ 1 rkl suolaa. Leikkaa parsojen alaosasta 2-3 cm puiseva osa pois. Käytä niitä kasvisliemen teossa tai laita bioroskiin. Leikkaa parsat 1-2 cm palasiksi riippuen paksuudesta. Laita pasta keittymään. Kuumenna paistinpannu melko kuumaksi. Laita sille voi ja lisää parsapalat paistumaan. Paista pari kolme minuuttia ja lisää herneet sekä kevätsipuli. Paista pari minuuttia ja lisää valkosipuli. Paista noin minuutti, kaada sekaan ranskankerma, parmesaani, sitruunaraaste ja persiljasilppu. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen kuumentua, mutta älä keitä. Valuta pasta ja ota mukillinen keitinvettä varmuuden varaksi ja kostukkeeksi talteen. Sekoita kastike pastan kanssa ja tarjoile heti.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat