Sitruunainen Pasta Alfredo - nopea ja maukas klassikko

MTV Oy, All rights reserved

Välillä on kiva tehdä supersimppeliä ruokaa ja vielä blogata siitä. Fettuccine all’Alfredo on roomalainen pastaklassikko, joka valmistuu vartissa. Sen kehitti tarinan mukaan vuonna 1914 roomalainen ravintoloitsija Alfredo Di Lelio miettiessään raskaana olevalle vaimolleen ruokaa, jota ruokahalunsa menettänyt nainen ei voisi vastustaa. Voin, kerman ja parmesaanin killerikombo hoiti homman.

Vierastan kermaa pastakastikkeessa. En voi sietää liikaa kermaa pastakastikkeessa. Tässä pastassa olennaista on pitää soosin määrä maltillisena. Se vain kuorruttaa pastan, ei lillu lautasen pohjalla. Erilaisiin maitopohjaisiin valmisteisiin nojaava pasta kaipasi mielestäni hiukan raikastusta ja puristin sekaan yhden sitruunan mehut sekä raastoin kuoret. Vastapainoksi vein makua hiukan syvemmälle ja annoin sävyä muskottipähkinällä. Tuloksena loistava lohturuoka, joka toimii täydellisesti väli- tai alkuruokana tai ”suomalaisittain” nautittuna joko kana- tai kalafileen tai leikkeen kera. No, itse vedin sitä kulhollisen pääruokana. Mukaan sopii myös kaikenlaisia kasviksia ja yrttejä. Tätä on helppo tuunata ja käyttää tähteiden pohjana.

Pastalaatuna toimii ihan parhaiten tuorepasta. Kuivapastana homma pelittää hienosti munapitoisen tagliatellen kanssa. Roomassa sitä kutsutaan fettuccineksi, muualla tagliatelleksi.

Fettuccine all’Alfredo con limone

4-6:lle alku- tai väliruoaksi, 2-3:lle lohtupääruoaksi

400 g tagliatellea (johon käytetty munaa) tai tuorepastaa

1 dl kermaa

50 g pehmeää voita

2 dl parmesaania raastettuna + loppusilaukseen

1 sitruunan mehu

1 sitruunan raastettu kuori

hitusen muskottipähkinää

koristeluun lehtipersiljaa tai rucolaa

suolaa

mustapippuria

Laita pasta keittymään runsaaseen suolattuun ja kiehuvaan veteen pakkauksen ohjeen mukaisesti. Hyvä suolasuhde on 1 rkl karkeaa merisuolaa / 1 l vettä / 100 g pastaa. Kun pasta on al dente, ota hiukan keitinvettä varoiksi talteen, jos koostumusta tarvii notkistaa.

Sulata voi kattilassa. Lisää sekaan kerma, sitruunamehu ja -raaste sekä parmesaaniraaste. Sekoita tasaiseksi. Mausta muskotilla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita yhteen pastan kanssa. Ripottele pinnalle persiljaa ja parmesaania. Tarjoile.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.