Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parsalla täytetyt kanakääryleet - sesonkiruokaa

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 31.05.2015 19:55

Parsakausi on isosti päällä, mutta vielä ei huomaa kyllästyneisyyttä ilmassa. Söimme toukokuun aikana parsaa melkein joka toinen päivä ja kauppareissulla tuntui nipun ottaminen koriin melkein velvollisuudelta. Kun kerran sitä nyt saa…

Pistimme viime kesänä parsaa myös kasvimaalle. Alkuun ihastelimme sen hienoa harsomaista olemusta, mutta tänä keväänä maasta putkahti ihan oikean parsan näköinen, hassusti sympaattinen pötkö. Parsa on herkkä ärtymään ja ensimmäisenä vuonna sitä ei saa syödä, mikäli haluaa nauttia sadosta jatkossakin. MTV Oy, All rights reserved

Tässä helppo ja nopea arkiruoka parsakautta hyödyntämään. Ohuen kanaleikkeen sisään rullataan parsan lisäksi tomaattia ja parmesaania. Yksinkertaisen selkeää kevätmakua!

Ruokajuomaksi kaadoin näytteeksi saamaani, mutta muutenkin arkivakkarina toimivaa, Wolfbergerin (W)3-viiniä, joka tuntuu sopivan vähän kaikkeen, mihin valkkari voi sointua.

PS. Tsekkaa myös muut parsareseptit!

Parsalla täytetyt kanakääryleet

4 hlölle

4 broilerinrintafileetä

8 parsatankoa

1 iso tomaatti

2 dl parmesaaniraastetta

1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

(hammastikkuja)

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Katkaise parsojen juuresta puumainen osa pois. Jos parsat ovat paksuja, kuori ne. Halkaise tangot sekä pituus- että leveyssuunnassa. Viipaloi tomaatti ohuiksi siivuiksi. Laita kanafileet kahden kelmuarkin väliin ja nuiji littanaksi (mielummin ohuemmaksi kuin mun kuvassa). Mausta fileet molemmilta puolilta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna paistinpannu ja lorauta pohjalle öljyä. Lisää öljyyn valkosipulisilppu ja paista kanafileitä pari minuuttia yhdeltä puolelta. Ota fileet leikkuulaudalle paistopinta alaspäin. Ripottele pinnalle parmesaania. Aseta päälle tomaattiviipale ja neljä parsatankoa. Rullaa kääryle kiinni ja sulje parilla hammastikulla. Aseta kääryleet voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Kypsennä uunissa 15-20 minuuttia, kunnes kana on kypsää. Hammastikut pois ja tarjolle.

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuCarnitas - nyhtöpossua kolakastikkeessaPunaviinissä haudutettu naudankylki - syvän maukkaat ribsitThai-henkiset kalapihvit ja kurkkurelissiPollo alla Parmigiana - parmesaanikanaPasta Primavera - kevään vihreät maut
broilerikanakanakäärylekanan rintafileekanarullaparsaresepti
MTV Oy, All rights reserved
sesonki
sesonkiruoka
valkoviini

Tuoreimmat aiheesta

broileri
  • 28.11.201909:40
    Marsala-kana

    Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinen

  • 11.11.201911:00
    joulu

    Pikkujoulukana

  • 20.08.201907:47
    lohturuoka

    Mehevä maissi-kanapannu

  • 10.07.201910:11
    italialainen

    Italialainen, tomaattinen kanapata valkopavuilla

  • 03.07.201909:55
    grillausresepti

    Pollo alla Diavola – grillattu kokonainen kana