Uunissa paahdetuista parsakaaleista saa ruokatoimittajan kikalla entistä parempia!
Uunissa paahdettu parsakaali on mainio kasvislisuke arkiselle tai hieman juhlavammallekin aterialle.
– Aina, kun tarvitsen helppoa kasvislisuketta, teen paahdettua parsakaalia, kirjoittaa The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Jan Valdez.
Lue myös: Saran tarjouslöytö olikin parsakaalipainajainen
"Salaisuuteni täydelliseen paahdettuun parsakaaliin"
Uuniparsakaalia saa helposti varioitua erilaisilla mausteseoksilla ja kastikkeilla, jolloin kasvislisuke ei kyllästytä koskaan. Valdezilla on myös kikka, jolla hän saa parsakaalin maistumaan erityisen hyvältä.
– Salaisuuteni täydelliseen paahdettuun parsakaaliin on pellin esilämmittäminen uunissa!
Ruokatoimittajan mukaan kuuma pelti saa parsakaalin kukinnot karamellisoitumaan paremmin uunissa, jolloin niiden makukin paranee.
Uuni laitetaan pellin kanssa lämpenemään 220 asteeseen. Sillä välin parsakaali pilkotaan kukinnoiksi ja pyöritellään oliiviöljyssä. Mausteeksi riittää suola ja pippuri. Parsakaalia paahdetaan sitten uunissa noin 13–15 minuuttia.Jos haluaa entistäkin paremman makuelämyksen, voi parsakaalille valmistaa vielä misovoin.
