Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parsaa, uppomuna ja pähkinöitä

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 16.03.2014 19:34

Parsakausi alkaa minulla silloin, kun törmään kaupassa eurooppalaiseen parsaan. Tänä vuonna otin pienen varaslähdön ja kokeilin meksikolaisella versiolla. Onneksi heti perään tuli vastaan italialaisia luomuparsoja. En muista, että olisin törmännyt vastaaviin aiemmin maaliskuun puolella. Tähdet olivat muutenkin puolellani, koska löysin loistavan parsareseptin tämän hetken suosikkikeittokirjastani, Pekka Terävän ja Teemu Auran Puhtaiden makujen keittiöstä. Upea yhdistelmä toisiaan tukevia makuja ja rakenteita. Alkuruoka, jolla valloitat vaativankin porukan keväisellä brunssilla.

Moni pelkää uppomunan tekoa ja aivan turhaan. Olen kokannut itsekin sitä vain puolentusinaa kertaa ja aina onnistunut. Kunhan muistaa synnyttää kattilaan kierteen ja pitää veden lämpötila alle kiehumispisteen, 80-90 asteessa. Vesi ei missään nimessä saa kiehua tai saat kattilallisen melkoista valkuaislientä. Katso Pekka Terävän oppia täältä.

Reseptissä ollutta vuonankaalia en kauppareissulla löytänyt, mutta ymmärrän sen mukanolon, joten laittakaa ihmeessä mukaan, jos osuu kohdalle. Korvasin vihreän annoksessa rakuunalla.

Parsaa, uppomuna ja pähkinöitä

4 hlölle

4-6 parsaa / syöjä, tangon koosta riippuen

rakuunaa

4 kananmunaa

1 dl väkiviinaetikkaa

1/2 sitruunan mehu

50 g pähkinöitä

100 g voita

0,5-1 dl kermajuusto raastettuna

1 rasia vuonankaalia

suolaa

mustapippuria

Paahda pähkinöitä ja laita syrjään. Mikäli parsat ovat paksuja, kuori niitä. Kypsennä parsoja muutama minuutti paistinpannulla tilkassa vettä rakuunan kera. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna kattilassa vettä ja lisää sekaan etikka ja suolaa. Kun vesi on noin 80-asteista, tee siihen kierre ja riko muna mukaan. Anna hautua 5 min. Sulata sillä välin voi. Siivilöi siitä hera pois. Nosta munat reikäkauhalla paperin päälle valuttamaan turhat vedet. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Voit laittaa munat folion alle lämpimään uuniin, jos teet niitä yksitellen.

Asettele parsat lautaselle, vuonankaalia ympärille ja laita uppomuna päälle. Lorauta päälle sulaa voita. Ripottele lautaselle pähkinöitä ja munan pinnalle juustoraastetta. Tarjoile aplodien kera.

Lisää aiheesta:

MasterChef-tuomarien takuuvarmat hurmausreseptit ystävänpäiväksi: ”Paljon tätä henkilökohtaisempaa lahjaa et voi toiselle antaa”Moussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!Mustaa riisiä, paahdettua päärynää ja gorgonzolaaSavulohi-piparjuuri-parsarisottoCrêpes Prins Bertil - ehtaa retroruokaaHummeri Thermidor - helppoa luksusta, eikä niin kallistakaan
alkuruokabrunssikananmunaparsapähkinä. uppomunaresepti

Tuoreimmat aiheesta

alkuruoka
  • 16.09.201818:37
    gnocchi

    Gnocchit kermaisella gorgonzola-kastikkeella - herkkua vartissa

  • 22.07.201819:51
    sipuli

    Täytetyt sipulit grossetolaiseen tapaan

  • 26.11.201717:09
    hummeri

    Hummerikeitto katkaravuilla - taivaallista

  • 04.06.201719:07
    korealainen

    Nopea ja helppo korealainen vuohenputkilisuke

  • 18.05.201712:00
    clam

    Clams Oreganata - helpot gratinoidut simpukat