Jatkan parsakautta vielä yhdellä reseptillä. Osui jääkaapin sisältö niin täydellisesti yhteen, että on pakko jakaa spontaani risotto-ohje eteenpäin.
Olen huomannut makuni kääntyvän alati karvaamman puolelle. Punasikuri ja endiivi ovat nousseet suuriksi suosikeiksi. Harmi, että suomalainen maku ei laajasti ottaen ole samanlainen ja näihin aineksiin törmää turhan harvaan ravintoloissa ja ruokakaupoissa. Lisäksi ärsyttää, miten huonosti kaupat kohtelevat endiivejä. Ne kuuluu kääntää ”väärinpäin”. Valossa ne alkavat vihertyä, mikä huonontaa niiden makua. Valitse siis pinosta aina mahdollisimman valkoiset yksilöt.
Yhdessä parsan kanssa endiivi toimii loistavasti ja kun mukaan lisäsi hiukan kylmäsavulohta, nousi makukombo yhdeksi parhaimmista tekemistäni risotoista. Makua ainakin riittää. Kylkeen kaadoin testiin saamaani ja sopivasti avoinna ollutta ja vieläpä täydellisesti risottoa komppaavaa Wolfberger Riesling-Pinot Gris'tä.
PS. Tsekkaa myös muut risottoreseptit! Ja parsaruoat!
Parsa-endiivi-kylmäsavulohirisotto

