Talvessa parasta on runsaat ruoat. Rustiikkiset padat, kursailemattomat vuoat. Täynnä makua ja kokoa. Raikkaat maut kuuluvat kesään (ellei sitrussesonkia oteta lukuun). Talvi on tuhtien makujen juhlaa. Tästä hienona esimerkkinä italialainen klassiko, joka tosin toimii yhtä upeasti kesähelteillä. Parmesaanikana on makupommi, helposti syntyvä lohturuoka, joka sopii mainiosti arkeen ja juhlaan. Sitä pystyy muokkaamaan rustiikkisesta ulkoasusta varsin hienostuneeksi annokseksi. Nimi on hiukan harhaanjohtava, koska makumaailmaa johtaa parmesaanin lisäksi aika moni muukin aines kuten päälle sulatettu mozzarella.
Annos on tuhti, joten mieti, tarjoatko kylkeen mitään. Itse tarjosin tällä kertaa pastaa, mutta vihreä salaatti olisi ollut toimivampi.
HUOM! Huomasin juuri, että olen kirjoittanut parmesaanikanasta aiemminkin. Onneksi silloin oli täysin erilainen ohje, joka on kevyempi versio. Kannattaa verrata ja miettiä, kumpaa tekisi juuri nyt mieli. Katso toinen resepti. :)
Parmesaanikana
4 hlölle
4 broilerin rintafileetä
1 tlk tomaattimurskaa
1 pallo mozzarellaa (mieluiten buffalosta)
