Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parmesaanikana - italialainen klassikko

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 19.01.2014 21:12

Talvessa parasta on runsaat ruoat. Rustiikkiset padat, kursailemattomat vuoat. Täynnä makua ja kokoa. Raikkaat maut kuuluvat kesään (ellei sitrussesonkia oteta lukuun). Talvi on tuhtien makujen juhlaa. Tästä hienona esimerkkinä italialainen klassiko, joka tosin toimii yhtä upeasti kesähelteillä. Parmesaanikana on makupommi, helposti syntyvä lohturuoka, joka sopii mainiosti arkeen ja juhlaan. Sitä pystyy muokkaamaan rustiikkisesta ulkoasusta varsin hienostuneeksi annokseksi. Nimi on hiukan harhaanjohtava, koska makumaailmaa johtaa parmesaanin lisäksi aika moni muukin aines kuten päälle sulatettu mozzarella. 

Annos on tuhti, joten mieti, tarjoatko kylkeen mitään. Itse tarjosin tällä kertaa pastaa, mutta vihreä salaatti olisi ollut toimivampi.

HUOM! Huomasin juuri, että olen kirjoittanut parmesaanikanasta aiemminkin. Onneksi silloin oli täysin erilainen ohje, joka on kevyempi versio. Kannattaa verrata ja miettiä, kumpaa tekisi juuri nyt mieli. Katso toinen resepti. :)

Parmesaanikana

4 hlölle

4 broilerin rintafileetä

1 tlk tomaattimurskaa

1 pallo mozzarellaa (mieluiten buffalosta)

parmesaania, raastettuna

1 sipuli, hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

2 tl sokeria

2 kananmunaa, kevyesti vatkattuna

2 dl korppujauhoja

vehnäjauhoja

2 laakerinlehteä

kourallinen tuoreita basilikanlehtiä

1 dl oliiveja

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Tee ensin tomaattikastike. Kuumenna kattila keskilämmölle. Lorauta hiukan oliiviöljyä ja laita sipulisilppu kuullottumaan pariksi minuutiksi. Lisää valkosipuli ja laakerinlehdet. Kuullota minuutti. Lisää tomaattimurska, oliivit ja sokeri. Kiehauta ja anna hautua vartin verran. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla.

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Kääri broilerifileet löysästi kelmun ympärille. Nuiji ne litteiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle vehnäjauhoa. Ravista ylimääräiset jauhot pois. Kasta fileet kananmunaan ja sen kieritteli sen jälkeen korppujauhoissa, joihin on sekoitettu hiukan parmesaaniraastetta. Kuumenna paistinpannu ja lorauta sille oliiviöljyä. Paista fileisiin kauniin kullanruskea pinta. Laita fileet vuokaan ja kaada päälle tomaattikastiketta. Asettele pinnalle mozzarellasiivuja, raastettua parmesaania ja basilikaa. Laita uuniin ja paahda vartin verran. Tarjoile sellaisenaan tai pastan, risoton tai salaatin kera.

Lisää aiheesta:

Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjäGrillattu parmesaanikana(Vähän niin kuin) StroganoffHarira - marokkolainen liha-tomaatti-linssikeittoPollo alla Parmigiana - parmesaanikanaLihapullat osa 18 - Possupullat punaviini-tomaattikastikkeessa
broilerikanalohturuokamozzarellaparmesaaniparmesankana

Tuoreimmat aiheesta

broileri
  • 28.11.201909:40
    Marsala-kana

    Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinen

  • 11.11.201911:00
    joulu

    Pikkujoulukana

  • 20.08.201907:47
    lohturuoka

    Mehevä maissi-kanapannu

  • 10.07.201910:11
    italialainen

    Italialainen, tomaattinen kanapata valkopavuilla

  • 03.07.201909:55
    grillausresepti

    Pollo alla Diavola – grillattu kokonainen kana