6:22

Parhaimmat alkoholit drinkkien valmistukseen – näihin juomiin huippubaarimestari luottaa

Helpot drinkit kotona

Vaikka klassikot pitävät pintansa, jatkuvasti kehitellään myös uusia cocktaileja. Amerikkalaisen baarimestarin suosikkidrinkkiainekset eivät ole sieltä perinteisemmästä päästä.

Pääkuvan videolla baarimestari näyttää, miten teet helppoja drinkkejä myös kotona.

Uusien cocktailien luominen on vaativaa hommaa, varsinkin jos baarisi on nimetty vaatimattomasti maailman parhaaksi, kuten New Yorkissa sijaitseva The Dead Rabbit. Baarin juomavastaava Jillian Vose paljasti The Independent -sivustolle kaksi lempialkoholiaan uusien drinkkien luomiseen.

Mielikuvitukselliset yhdistelmät

Baarimikon työ yhdessä maailman parhaista cocktail-baareista ei ole helppoa hommaa, vaan vaatii rutkasti luovuutta ja asiantuntijuutta.

Vose kertoi Independentin haastattelussa, että he pyrkivät käyttämään cocktail-listassaan kaikenlaisia alkoholeja ja drinkkityylejä, mutta jos hänen pitäisi valita suosikkinsa drinkkien tekemiseen, jaetun ykkössijan saisivat irlantilainen viski ja Calvados. Calvados on joko omena tai päärynäbrandya Ranskan Normandiasta.

Baarin tämän hetkisessä menussa irlantilainen viski esiintyy muun muassa drinkissä nimeltä The Speed Demon, joka sisältää viskin lisäksi jälkiruoka viiniä, perinteistä tsekkiläislikööri becherovkaa, hapanrypälemehua, kuivattua aprikoosia sekä katkeroa. The Witch Hunt -drinkki taas sisältää irlantilaista viskiä, IPA-olutta, ananasta, ranskalaista chartreuse-likööriä, banaania, kanelia sekä persikkakatkeroa.

Calvados esiintyy listalla The House of Ill Repute -drinkissä, johon tulee brandyn lisäksi hollantilaista Geneveriä, brasilialaista Cachaçaa, aprikoosia, ohraa, kauramaitoa ja sitruunaa.

Inspiraatiota ruoasta ja sesongin tuotteista

Inspiraatiota näihin sangen kansainvälisiltä kuulostaviin drinkkeihin Vose kertoo saavansa monista eri lähteistä.

– Kun työstämme uutta listaa, hankin yleensä uusia kirjoja ruoanlaittoon, makupareihin ja cocktaileihin liittyen. Selaan yleensä myös vanhoja cocktail-kirjoja ja muistikirjoja inspiraatioksi. Käyn myös maustemessuilla, torilla ja ruokakaupoissa nähdäkseni sesongin tuotteet, Vose kertoo.

Vosen oman kotibaarikaapin sisältö on kuitenkin hieman tyypillisempi, kuin työskentelemässään baarissa: sisältö koostuu vain ruokosokerista ja kuivasta vermutista.

– Jos teen drinkkejä kotona, se on joko martini tai daiquri, joten nuo riittävät minulle, Vose kertoo.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja