Parasta kotiruokaa: Milloin viimeksi teit tämän suomalaisen klassikkoruoan?
Yksi Makuja.fi-sivuston suosituimmista resepteistä vuodesta toiseen on klassinen kotiruoka: lihapullat kermakastikkeessa.
Milloin sinä teit viimeksi lihapullia kermakastikkeessa? Tämä klassikkojen klassikko, ja melkein jo retroherkku, maistuu varmasti koko perheelle.
Klassinen lihapullaresepti on myös yksi Makuja.fi:n suosituimmista resepteistä.
Kokeile suosikkireseptiä kotona:
Usein lihapullat tulee ostettua valmiina, mutta vaihtelun vuoksi ne voi välillä valmistaa alusta asti itse. Kastikkeen rasvamäärää voit säädellä valitsemalla lukuisista kermalajeista sopivimman.
5 annosta
- 600 g nauta-sika-jauhelihaa
- ½ dl korppujauhoja
- 1 dl maitoa
- ½ rkl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- ½ sipuli
- 1 muna
- voita paistamiseen
Kermakastike
- 30 g voita
- 30 g vehnäjauhoja
- 4 dl lihalientä
- 1 dl kermaa
- 1 tl soijaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
2. Sekoita suola ja muna jauhelihan joukkoon. Lisää sipuli, korppujauhoseos ja pippuri. Sekoita hyvin. Paista kokeeksi yksi lihapulla ja tarkista maku. Muotoile jauhelihataikinasta pyöreitä, noin 15 grammaa painavia pullia. Paista lihapullat paistinpannulla voissa niin, että ne muotoutuvat kauniin pyöreiksi.
3. Kastike: Lämmitä kerma. Sulata toisessa kattilassa voi. Nosta voikattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot. Nosta kattila takaisin kuumalle levylle ja lisää lihaliemi. Anna hautua 10 minuuttia. Lisää lämmin kerma ja hauduta, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Mausta suolalla ja pippurilla sekä soijalla, joka antaa kastikkeelle kauniin ruskean värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan