Parasta kotiruokaa: Milloin viimeksi teit tämän suomalaisen klassikkoruoan?
![Copyright: Shutterstock. Photographer: Robyn Mackenzie .](https://im.mtvuutiset.fi/image/2366428/landscape16_9/1024/576/81450cfd869dfb7ce21a5b82bb4bc21a/LO/1760362.jpg)
Yksi Makuja.fi-sivuston suosituimmista resepteistä vuodesta toiseen on klassinen kotiruoka: lihapullat kermakastikkeessa.
Milloin sinä teit viimeksi lihapullia kermakastikkeessa? Tämä klassikkojen klassikko, ja melkein jo retroherkku, maistuu varmasti koko perheelle.
Klassinen lihapullaresepti on myös yksi Makuja.fi:n suosituimmista resepteistä.
Kokeile suosikkireseptiä kotona:
Usein lihapullat tulee ostettua valmiina, mutta vaihtelun vuoksi ne voi välillä valmistaa alusta asti itse. Kastikkeen rasvamäärää voit säädellä valitsemalla lukuisista kermalajeista sopivimman.
5 annosta
- 600 g nauta-sika-jauhelihaa
- ½ dl korppujauhoja
- 1 dl maitoa
- ½ rkl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- ½ sipuli
- 1 muna
- voita paistamiseen
Kermakastike
- 30 g voita
- 30 g vehnäjauhoja
- 4 dl lihalientä
- 1 dl kermaa
- 1 tl soijaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
2. Sekoita suola ja muna jauhelihan joukkoon. Lisää sipuli, korppujauhoseos ja pippuri. Sekoita hyvin. Paista kokeeksi yksi lihapulla ja tarkista maku. Muotoile jauhelihataikinasta pyöreitä, noin 15 grammaa painavia pullia. Paista lihapullat paistinpannulla voissa niin, että ne muotoutuvat kauniin pyöreiksi.
3. Kastike: Lämmitä kerma. Sulata toisessa kattilassa voi. Nosta voikattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot. Nosta kattila takaisin kuumalle levylle ja lisää lihaliemi. Anna hautua 10 minuuttia. Lisää lämmin kerma ja hauduta, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Mausta suolalla ja pippurilla sekä soijalla, joka antaa kastikkeelle kauniin ruskean värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka