Parasta kotiruokaa juuri nyt: Milloin söit viimeksi tämän rapeaksi leivitetyn klassikkoleikkeen?

Sveitsinleike
Sveitsinleike täytetään kinkulla ja juustolla. Shutterstock

Kinkku-juustotäytteinen sveitsinleike eli cordon bleu on kotiruokaa parhaimmillaan!

Milloin sinä olet syönyt viimeksi rapeaksi leivitetyn sveitsinleikkeen eli cordon bleun? Tämä ravintoloista tuttu ruokalaji on helppo valmistaa myös kotona. 

Cordon bleu on klassikkoruoka, joka valmistetaan perinteisesti porsaan- tai vasikanlihasta, mutta usein ruokalajia näkee tarjoiltavan myös broileriversiona. Päätä itse, mitä lihaa haluat käyttää!

Kokeile reseptiä:

Sveitsinleike valmistuu vasikansisäpaistista tai ohueksi nuijitusta porsaanlihasta. Leikkeen lisukkeeksi sopivat hyvin keitetyt herneet ja kokonaisuus kruunataan sinapilla maustetulla, kotitekoisella perunamuusilla.

Ainekset

  • 4 viipaletta vasikansisäpaistia tai possua ohueksi nuijittuna
  • 50 g savukinkkua
  • 4 isoa viipaletta emmentaljuustoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl vettä
  • 3 dl korppujauhoja
  • rypsiöljyä ja voita paistamiseen
  • sitruunalohkoja koristeeksi

Valmistusohje

Riko munien rakenne haarukalla. Sekoita joukkoon kaksi ruokalusikallista kylmää vettä. Pyöräytä leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten munissa ja viimeiseksi korppujauhoissa.

Paista leikkeet pannulla öljyn ja voin seoksessa kauniin kullanruskeiksi, noin neljä minuttiia kummaltakin puolelta. Jos käytät porsaan lihaa, loppukypsennä leikkeet uunissa 180 asteessa noin kahdeksan minuuttia.

Koristele leike lopuksi sitruunanlohkolla.

Leikkeen lisukkeeksi sopivat hyvin voilla maustetut keitetyt herneet sekä

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja