Nyt kannattaa tehdä tämä nerokas herkku: "Toimii täydellisenä tähderuokana"
Herkullisissa Croque Monsieur -leivissä on helppo hyödyntää tähteet, joita jääkaappiin on jäänyt joulun jäljiltä.
Periranskalainen kinkku-juustoleipä béchamel-kastikkeella eli Croque Monsieur on oivallinen tapa käyttää hyödyksi joululta ylijääneet raaka-aineet kinkusta kalaan.
Hyödynnä tähteet kinkusta kalaan
Sivumaku-blogia kirjoittava Jani Kinnunen vinkkaa valmistamaan klassikkoleipiä etenkin joulun jälkeen, sillä jääkaapissa on usein pyhien jälkeen paljon tähteitä. Joulun jäljiltä jääkaappiin jääneet raaka-aineet voi hyödyntää todella monipuolisesti ranskalaisiin herkkuleipiin.
– Juustoksi voi laittaa melkein mitä tahansa joulupöydästä ylijäänyttä ja kinkun sijasta väliin voi sujauttaa leikkeleitä, lammasta, poroa tai vaikka graavi- tai kylmäsavulohta, Kinnunen kertoo.
– Tämä leipä toimii täydellisenä tähderuokana, jota voi nauttia aamiaiseksi, lounaana tai iltapalana, Kinnunen vinkkaa.
Katso Croque Monsieur -leipien resepti Sivumaku-blogista täältä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti