Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nyt kannattaa tehdä tämä nerokas herkku: "Toimii täydellisenä tähderuokana"

Jani Kinnusen vinkeillä joululta jääneet tähteet on helppo hyödyntää.
Jani Kinnusen vinkeillä joululta jääneet tähteet on helppo hyödyntää.Jani Kinnunen / Sivumaku
Julkaistu 28.12.2015 12:01
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Herkullisissa Croque Monsieur -leivissä on helppo hyödyntää tähteet, joita jääkaappiin on jäänyt joulun jäljiltä.

Periranskalainen kinkku-juustoleipä béchamel-kastikkeella eli Croque Monsieur on oivallinen tapa käyttää hyödyksi joululta ylijääneet raaka-aineet kinkusta kalaan.

Hyödynnä tähteet kinkusta kalaan

Sivumaku-blogia kirjoittava Jani Kinnunen vinkkaa valmistamaan klassikkoleipiä etenkin joulun jälkeen, sillä jääkaapissa on usein pyhien jälkeen paljon tähteitä. Joulun jäljiltä jääkaappiin jääneet raaka-aineet voi hyödyntää todella monipuolisesti ranskalaisiin herkkuleipiin.

– Juustoksi voi laittaa melkein mitä tahansa joulupöydästä ylijäänyttä ja kinkun sijasta väliin voi sujauttaa leikkeleitä, lammasta, poroa tai vaikka graavi- tai kylmäsavulohta, Kinnunen kertoo.

– Tämä leipä toimii täydellisenä tähderuokana, jota voi nauttia aamiaiseksi, lounaana tai iltapalana, Kinnunen vinkkaa.

Katso Croque Monsieur -leipien resepti Sivumaku-blogista täältä!

Lisää aiheesta:

Kari Aihisen suosittu äitienpäiväohje on luksusaamiaisherkku: "Kannattaa tehdä jo edeltävänä iltana valmiiksi"Vielä ehdit tehdä! Kari Aihisen huippusuosittu äitienpäiväohje: "Tämä on luksusaamiaisherkku"Oletko koskaan maistanut? Jokaisen tulisi testata edes kerran elämänsä aikana: "Ehkä maailman paras voileipä"Vielä ehdit! Kari Aihisen täydellisen helppo äitienpäiväherkku: "Kannattaa tehdä jo edeltävänä iltana valmiiksi"Näin Kari Aihinen tekee täydelliset köyhät ritarit: "Luksusaamiaisherkku", jota sinunkin on kokeiltava!Ruokabloggarin hävikkipastassa on ”säväys luksusta” – loistava vinkki mädille ja kylmäsavulohelle!
SivumakuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sivumaku
  • 01.12.201918:01
    Kanaruoka

    Sivumaku-Jani kannustaa suomalaisia käyttämään viiniä ruoanlaitossa: "Marsala-kanan tulisi olla jokaisen tuntema ruokalaji"

  • 24.11.201914:02
    Pasta

    Jani loihti täynnä proteiinia olevan herkkupastan: "Niin täydellinen pakkaspäivän ruoka kuin olla ja voi"

  • 04.11.201920:00
    Pasta

    Oletko testannut tätä hämmentävän hyvää spagettiruokaa? Yksinkertaista, mutta todella hyvää: "Nopea ja helppo valmistaa"

  • 25.09.201908:08
    Ruoka

    Jani yritti tehdä kotona McDonald’sin burgeriklassikon, mutta pieleen meni: "Tästä tuli sata kertaa parempi"

  • 11.07.201917:02
    Illallinen

    Maukas kanapata lämmittää koleilla kesäkeleillä: ”Satoi tai paistoi, arkeen ja juhlaan – aina erinomainen valinta”