Nyt kannattaa tehdä tämä nerokas herkku: "Toimii täydellisenä tähderuokana"

croquemonsieur_palat
Jani Kinnusen vinkeillä joululta jääneet tähteet on helppo hyödyntää. Jani Kinnunen / Sivumaku

Herkullisissa Croque Monsieur -leivissä on helppo hyödyntää tähteet, joita jääkaappiin on jäänyt joulun jäljiltä.

Periranskalainen kinkku-juustoleipä béchamel-kastikkeella eli Croque Monsieur on oivallinen tapa käyttää hyödyksi joululta ylijääneet raaka-aineet kinkusta kalaan.

Hyödynnä tähteet kinkusta kalaan

Sivumaku-blogia kirjoittava Jani Kinnunen vinkkaa valmistamaan klassikkoleipiä etenkin joulun jälkeen, sillä jääkaapissa on usein pyhien jälkeen paljon tähteitä. Joulun jäljiltä jääkaappiin jääneet raaka-aineet voi hyödyntää todella monipuolisesti ranskalaisiin herkkuleipiin.

– Juustoksi voi laittaa melkein mitä tahansa joulupöydästä ylijäänyttä ja kinkun sijasta väliin voi sujauttaa leikkeleitä, lammasta, poroa tai vaikka graavi- tai kylmäsavulohta, Kinnunen kertoo.

– Tämä leipä toimii täydellisenä tähderuokana, jota voi nauttia aamiaiseksi, lounaana tai iltapalana, Kinnunen vinkkaa.

Katso Croque Monsieur -leipien resepti Sivumaku-blogista täältä!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja