Tässä klassikkopasta carbonaran kasvisversiossa pekoni korvataan ihanan pehmeiksi karamellisoiduilla herkkusienillä. Vannoutuneimmankaan lihansyöjän ei kannata säikähtää, sillä tästä ruoasta ei makua puutu.
Bon Appetit -sivustolle kirjoittaneen Molly Bazin mukaan tämä sienillä höystetty pastaruoka on niin hyvää, että sulattaa nirsoimmankin ruokailijan pään – jopa hänen sieniä vihaavan miehensä.
– Halusin luoda annoksen, joka on täynnä syvän ruskeita, todella karamellisoituneita ja umamia täynnä olevia sieniä. Jotakin, joka vakuuttaa jopa sienten vihaajan tämän uskomattoman raaka-aineen potentiaalista. Ja arvatkaa mitä? Onnistuin siinä, Baz kirjoittaa.
Tämän kasvicarbonaran salaisuus piilee haudutetuissa sienissä, jotka saavat muhia pannulle oliiviöljyssä noin 15 minuuttia, ennen kuin ne yhdistetään muiden raaka-aineiden kanssa herkulliseksi ateriaksi.
