Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paras sieniruoka, jota olet koskaan maistanut – klassikkopastan täyteläinen kasvisversio maistuu nirsoimmallekin syöjälle

Shutterstock
Julkaistu 06.04.2019 13:59

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Tässä klassikkopasta carbonaran kasvisversiossa pekoni korvataan ihanan pehmeiksi karamellisoiduilla herkkusienillä. Vannoutuneimmankaan lihansyöjän ei kannata säikähtää, sillä tästä ruoasta ei makua puutu. 

Bon Appetit -sivustolle kirjoittaneen Molly Bazin mukaan tämä sienillä höystetty pastaruoka on niin hyvää, että sulattaa nirsoimmankin ruokailijan pään – jopa hänen sieniä vihaavan miehensä.

– Halusin luoda annoksen, joka on täynnä syvän ruskeita, todella karamellisoituneita ja umamia täynnä olevia sieniä. Jotakin, joka vakuuttaa jopa sienten vihaajan tämän uskomattoman raaka-aineen potentiaalista. Ja arvatkaa mitä? Onnistuin siinä, Baz kirjoittaa.

Tämän kasvicarbonaran salaisuus piilee haudutetuissa sienissä, jotka saavat muhia pannulle oliiviöljyssä noin 15 minuuttia, ennen kuin ne yhdistetään muiden raaka-aineiden kanssa herkulliseksi ateriaksi. 

sienipasta pasta
Tämä carbonara ei lihaa kaipaa!Shutterstock

Pasta carbonara herkkusienillä (4 annosta)

650 g herkkusieniä
6 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia
½ puntti persiljaa
5 kananmunan keltuaista
1 kananmuna
120 g parmesaania raastettuna  
1,5 tl mustapippuria rouhittuna
0,5 dl oliiviöljyä
450 g pastaa (orecchiette) 

Huuhtele, poista kannat ja pilko herkkusienet kahteen tai neljään osaan riippuen sienten koosta. Hienonna valkosipulinkynnet ja salottisipulit. Hienonna myös persilja.

Yhdistä kulhossa keltuaiset, yksi kokonainen kananmuna, parmesaaniraaste ja mustapippuri.

Kuumenna laakea pannu kuumaksi. Lisää pannulle oliiviöljy ja pilkotut sienet. Sekoita niin, että sienet peittyvät öljyyn kauttaaltaan. Paista sieniä noin 15 minuuttia silloin tällöin sekoitellen, kunnes sienet ovat muuttuneet kullanruskeiksi. Ota huomioon, että sienistä irtoaa paljon nestettä, mikä hidastaa ruskistumista.

Kun sienet ovat paistuneet noin 10 minuuttia, lisää pasta kattilaan ja anna kiehua suolalla maustetussa vedessä al denteksi.

Lisää lopuksi sienten joukkoon pannulle myös hienonnetut sipulit ja mausta 1,5 teelusikallisella suolaa. Paista 30–60 sekuntia, kunnes sipulit ovat hieman pehmenneet, mutta eivät ruskistuneet. Ota pastan keitinvettä talteen ja siivilöi pasta kaksi minuuttia ennen pakkauksen keittoajan täyttymistä.

Lisää pannulle reilu kaksi desilitraa pastan keitinvettä ja valutettu pasta. Anna hautua, kunnes suurin osa nesteestä on imeytynyt, noin 2 minuuttia. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä noin minuutin ajan. Lisää kananmunaseoksen joukkoon reilu desilitra pastan keitinvettä ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna-parmesaaniseos pannuun pastan joukkoon ja sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi joukkoon persilja ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Lähde: BonAppetit

Lisää aiheesta:

"Tämä oli hitti!" – rapea nuudeliomeletti maistuu koko perheelleHelppo broileriruoka! Kermainen kana valmistuu yhden pannun taktiikalla Jamie Oliver ylistää unohtumatonta pastavuokaa – lihapullat tomaattikastikkeessa yllättävällä tavalla: "Sinun täytyy kokeilla tätä"Klassikkokeitosta inspiraationsa saanut pasta on koko perheen uusi suosikki – tämä yhden pannun herkku lämmittää kylmänä talvipäivänä Unohda rasvankäry! Näin Jamie Oliver kypsentää lohifileet – kevyttä ja helppoa Helppo ja nopea valkosipulipasta on arkipäivän pelastus
PastaSienipastaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pasta
  • 15.9.11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 8.9.17:17
    Ruoka

    "Miljoonan dollarin spagetti" – herkullinen jauhelihapasta nousi hitiksi

  • 12.8.17:03
    Ruoka

    Näin saat makaronilaatikosta parempaa: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"

  • 11.8.13:28
    Ruoka

    Ruokasivuston reseptistä pastamyrsky Italiassa – "Kansainvälinen selkkaus"

  • 10.8.09:43
    Ruoka

    Tiiun lasagnea ylistetään: "Jos pitäisi syödä vain yhtä ruokaa loppuelämä, niin se olisi tämä"