Paras mustikkapiirakka muropohjalla! Kati keksi vastustamattoman täytteen hittipiirakalle

mustikkapiirakka-2-220516_Z727283-large
Paras mustikkapiirakka muropohjalle! Testaa Katin ohjetta. MTV

Nyt on juuri oikea hetki leipoa kesän parasta mustikkapiirakkaa. Nappaa Katin ohje, jossa mustikkapiirakka tehdään muropohjalla.

Erilaiset piirakat ja -kakut kuuluvat olennaisena osana kesään ja alkusyksyyn. Kesä startattiin perinteiseen tapaan huippusuositulla Maisemakahvilan raparperipiirakalla. Syksyyn päin siirryttäessä hittipiirakan täytteitä voi myös varioida sesongin mukaisesti. Maisemakahvilan piirakka maistuu nimittäin myös marjoista, kuten mustikoista valmistettuna.

Mustikkapiirakka muropohjalla – makea täyte kondensoidulla maidolla

Oman versionsa herkullisesta mustikkapiirakasta on loihtinut myös Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen. Katin mustikkapiirakka valmistuu murupohjaan. 

– Yksi odotetuista kesäherkuista on tietenkin valloittava mustikkapiirakka. Toki piiras maistuu milloin tahansa. Voit valmistaa sen myös pakastemustikoista tai miedommista pensasmustikoista.

Katin mehevän piirakan kruunaa täyte, joka valmistetaan makeasta kondensoidusta maidosta. Kaivattua raikkautta täytteeseen tuo limen mehu.

Katso myös: Maisemakahvilan piirakan voi valmistaa myös mustikoista!

Näin teet herkullisen Maisemakahvilan raparperipiirakan 3:00
Näin valmistuu Maisemakahvilan raparperipiirakka.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!