Parantaa ruoansulatusta ja vahvistaa vastustuskykyä – syötkö tätä hedelmää riittävästi?

shutterstock_203498272
Shutterstock

Kuivatut luumut ovat tunnettuja etenkin niiden ruoansulatusta helpottavista vaikutuksista. Tämän lisäksi kuivatut luumut ovat oikeita terveyspommeja, jotka sopivat moneen muuhunkin kuin joulutorttuihin.

Kuivatut luumut sisältävät runsaasti elimistölle tärkeitä mineraaleja ja vitamiineja, jotka tekevät hyvää sydämelle ja lihaksille. Florida Staten yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan luumujen sisältämät ainesosat ovat erityisen hyväksi luiden terveydelle. Näiden vaikutusten saavuttamiseksi kuivattuja luumuja olisi hyvä syödä 100 grammaa päivässä.

Kaliumia, mangaania ja B-vitamiinia

Kuivatut luumut luumujen sisältävät kaliumia ja mangaania, jotka edistävät hermoston ja lihasten toimintaa. Kuivatussa hedelmässä on myös B6-vitamiinia, joka puolestaan parantaa aineenvaihduntaa ja vahvistaa vastustuskykyä.

Syömällä kuivattuja luumuja saa myös aimo annoksen magnesiumia, K-vitamiinia, kuparia ja kalsiumia, jotka vahvistavat luustoa ja ehkäisevät osteoporoosia. Kuivatut luumut sisältävät lisäksi runsaasti ravintokuitua, joka tekee hyvää vatsan terveydelle.

Sata grammaa päivässä

Kun syö noin sata grammaa kuivattuja luumuja, pääsee nauttimaan hedelmän tarjoamista terveyshyödyistä. Jotta ruoansulatuksen toiminta parantuisi, riittää sadan gramman päivittäinen annos niin ikään saavuttamaan tavoitellut hyödyt.

Päivitys 27.3.2015 klo 11:09: Artikkeliin lisätty tieto Florida Staten yliopiston tutkimuksesta.

Lähde: Lejos Oy, happyhealthylonglife.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja