Kuvittelin tästä tulevan burgerikesä. Melko kohtuudella niitä on kuitenkin nautittu. Niinpä oli piristävää saada tutulta vinkki Hemingwayn lempipurilaisesta, kiitos vaan Mikael. Kirjailija on antanut yllättävän paljon sisältöä juoma- ja ruokapuolelle, joten halusin ilman muuta kokeilla, miten tarkasti omiin makumieltymyksiin nojaava mies oli burgerinsa tilannut. Resepti löytyi Hemingwayn Kuuban kodista ja toimitettiin USA:han vasta muutama vuosi sitten (katso kuva siitä). Paperien joukossa oli useampiakin reseptejä. Olisikin mielenkiintoista, jos joku keräisi yhteen miehen kaikki tiedetyt makunystyröitä kutkuttavat ohjeet, aina Bloody Marysta alkaen. Vai onko sellainen jo tehty?
PIHVI JA SÄMPYLÄ. Erityistä tässä burgerissa on sen näennäinen karuus. Pelkkä pihvi sämpylän välissä. Pihvin koostumus pyhittää höysteiden puuttumisen. Se on erityisen mehevä. Taikinaan sekoitetaan kapriksia, valkosipulia, kevätsipulia, punaviiniä, relissiä sekä maustesekoituksia. Papa oli tarkka mies ja kirjoitti reseptin mausteet brändin tarkkuudella. Jenkkiläisiä Spice Islandin mausteita ei taida Suomesta löytyä, joten niissä täytyy käyttää hiukan luovuutta ja loihtia omat versiot. Mei Yen -sekoituksesta jätin natriumglutamaatin pois, koska natriumglutamaatti. India Relish ei ollut minulle entuudestaan tuttu ja kun tutustuin siihen, päätin siirtää sellaisen valmistuksen seuraavaan kertaan. Yhtä versiota sen houkuttelevasta, mutta pitkästä reseptistä voi katsastaa täällä. Valmisversiota hain turhaan muutamasta kaupasta. Hemingway paistoi pihvinsä pannulla, ei grillissä. Tein toisinpäin. Kaiken kaikkiaan tästä tuli siis melko omintakeinen versio. Ei haittaa, lopputulos oli varsin hyvä ja pihvi erityisen mehevä. Kun höysteitä ei ole, on maku suoraviivaisempi ja lihaisuus korostuu. Hyvää vaihtelua, mutta toiseen annokseen lisätty tomaatti ja salaatti mielestäni paransivat makua, vaikkakin tekivät burgerista aivan erilaisen, raikkaamman.


