Pakkaspäivän kaakaovinkit: Kokeile kuumaa juomaa uusin tavoin!

kaakao
Shutterstock

Kaakao on monelle talven paras juoma. Kaikkeen kuitenkin kyllästyy, kokeile uudenlaisia kaakaovinkkejä!

Kuuma kaakao lämmittää talvipakkasilla, mutta kokeile seuraavia vinkkejä, jos haluat kokeilla kaakaota uusilla tavoilla.

Huomioi, että kaikki reseptit eivät sovellu alle 18-vuotiaille.

Kuuma vaahtokarkkikaakao

Lämmitä kattilassa reilu 7 desilitraa maitoa ja noin puoli desiä kermaa. Lisää 2,5 desilitraa kaakaojauhetta ja loraus kermalikööriä. Sekoita ja kaada uuninkestäviin mukeihin. Koristele pienillä vaahtokarkeilla ja laita uuniin matalalle lämmölle. Ota mukit pois, kun vaahtokarkit ovat hieman sulaneet. 

Kaakaolla höystetyt köyhät ritarit

Riko erilliseen astiaan kolme kananmunaa ja lisää kaksi ruokalusikallista vaniljauutetta sekä ripaus suolaa. Yhdistä seos kupilliseen kuumaa kaakaota. Kasta kaakaoseoksessa pari paahtoleipäviipaletta, sulata neljä ruokalusikallista voita pannulla ja paista leivät pannulla. Paista kumpaakin puolta 3–4 minuuttia.

Keksikaakao

Lämmitä kattilassa noin puoli desilitraa vettä, 3,5 desilitraa maitoa, kaksi ruokalusikallista kaakaojauhetta ja 4 murskattua keksiä, esimerkiksi Domino-keksejä. Kaada mukiin ja koristele kermavaahdolla ja keksinmurusilla.

Kaakao-riisimuroherkut

Sulata neljä ruokalusikallista voita kattilassa ja lisää kilon pussi vaahtokarkkeja ja kuusi ruokalusikallista kaakaojauhetta. Sekoita, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet. Kaada sitten kaakaotahna kulholliseen riisimuroja ja sekoita tasaiseksi massaksi. Voitele vuoka ja kaada kaakao-riisimuroseos vuokaan. Anna jäähtyä puoli tuntia ja leikkaa sitten vuoasta neliönmallisia välipalaherkkuja. 

Kaakaoshotit

Tee viikonlopun iloksi vieraillesi herkulliset kaakaoshotit. Koosta juoma kahdesta osasta kaakaota ja yhdestä osasta kermalikööriä. Kaada lasiin ja koristele kermavaahdolla.

Katso ohjeet ja tekovaiheet käytännössä Buzzfeedin videolta:

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

Lähde: Buzzfeed

Hannakaisa Taskinen, hannakaisa.taskinen(at)mtv.fi

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja