Päivi leipoi ällistyttävät synttärikakut 15-vuotiaalle pojalleen: "Yksi vieraista ei vielä leikkausvaiheessakaan ollut uskoa, että tämä oikeasti on kakkua"
Jotkut ne vain osaavat! Päivin tekemät upeat herkkukakut herättävät ihastusta – ja saavat monet hieraisemaan silmiään.
Espoolainen Päivi Heimonenpäätti tänä vuonna leipoa 15 vuotta täyttävän poikansa syntymäpäiville jotain hieman erilaista. Päivi on aina tykännyt leipoa kakkuja, joiden ulkonäkö niin sanotusti pettää.
– Teen mielelläni kakkuja, jotka näyttävät joltain ihan muulta kuin kakuilta. Se on se johtoajatus. Kun poikani oli nuorempi, hän heitteli aina ideoita ja toiveita synttärikakkuunsa. Sitä kautta tuli tehtyä muun muassa hampurilaiskakkuja, Päivi kertoo.
Nyt, kun teini-ikäiseltä pojalta ei enää välttämättä kakkuideoita irtoa, Päivi on päästänyt oman luovuutensa valloilleen. Tänä vuonna Päivi halusi kokeilla ensimmäistä kertaa pullokakun tekemistä. Siitä se idea sitten lähti.
– Meillä pidetään yleensä yhteensä kolmet synttärit ja mietin, että miten saisin kolme kakkua. Pullokakusta sitten keksin, että teen kakut herkkuteemalla.
Päivi loihti siis kakuiksi poikansa lempiruokia: pastaa, sushia ja ranskalaisia limun kera. Lopputulos on ällistyttävä:
Tänä vuonna kaikki Päivin leipomat kakut olivat suklaakakkuja. Maku on tietysti tärkein, vaikka upea ulkonäkö viekin yleensä juhlavieraiden huomion.
– Parasta on se, kun ihmiset ovat ihan äimistyneitä kakut nähdessään. Yksi vieraista ei vielä leikkausvaiheessakaan ollut uskoa, että tämä oikeasti on kakkua. Poikakin oli todella tyytyväinen kakkuihin ja tykkäsi sekä ulkonäöstä että mausta.
Päivin kakkuja katsellessa ei ihan heti uskoisi, että hän leipoo niitä vain harrastusmielessä. Päivi on töissä IT-alalla ja on itseoppinut kotileipuri.
Tällaisiä luomuksia Päivi on leiponut aiempina vuosina:
Kuvat: Päivin kotialbumi
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa