Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistetut vihreät tomaatit - raakileista herkuksi

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 02.10.2016 17:45

Elämme just nyt satokauden kriittisintä hetkeä. Yölämpötilat flirttailevat pakkasen kanssa ja maan päällistä satoa on saatava turvaan. Tänä vuonna panostimme erityisesti tomaattiin. Sitä istutettiin monena lajikkeena ja pirusti. Ongelma on siinä, ettei ole kasvihuonetta eikä kesästä tullut erityisen lämmin. Puolet tomaattisadosta piti lopulta noukkia raakileina.

MTV Oy, All rights reserved

Mutta ei hätiä mitiä, pääsin vihdoinkin testaamaan kunnon syvän etelän klassikkoa, paistettuja vihreitä tomaatteja. Ja oh boy, oh boy, niistä tuli hyviä. Joten älä yritä epätoivoisesti kypsentää tomaatteja ja päästä niitä paleltumaan. Ota koko sato talteen ja nauti kaiken värisistä!

VINKKI! Käytin hienoa maissijauhoa, mutta aloin miettiä, saisiko esim. polentalla pinnasta vieläkin rapsakkaamman. Kantsii kokeilla. Itse pääsen testaamaan vasta ensi satokautena, kaik män.

VINKKI 2! Perinteisin paistorasva on pekonirasva, joka antaa tietenkin eniten makuakin, mutta tavallinen kasviöljykin kelpaa.

Paistetut vihreät tomaatit

tomaatin raakileita

maissijauhoa

vehnäjauhoa

ripaus valkosipulijauhetta

pieni ripaus cayennea

piimää

suolaa

pippuria

tulista soosia, esim. Srirachaa

sitruunaa lohkoina

kasviöljyä

(sormisuolaa)

Leikkaa tomaatit sentin siivuiksi. Sekoita yhteen yhtä paljon maissi- ja vehnäjauhoa. Lisää sekaan valkosipulijauhe ja cayenne. Sekoita suola ja pippuri piimään (1-2 dl tomaattimäärän mukaan). Kuumenna paistinpannu ja lorauta pohjalle hiukan öljyä. Dippaa tomaattisiivut piimään. Pyöräytä siivut jauhoseoksessa. Paista molemmin puolin kauniin kullanruskeaksi. Tarjoile tulisen kastikkeen ja sitruunalohkojen kera. Voit ripotella pinnalle vielä sormisuolaa, jos tarvitsee.

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuVälimerellinen kurpitsa-lihapata(Vähän niin kuin) StroganoffChili con carne - syviä makuja Meksikon lämmöstäLehtikaali-retiisi-fenkoli-ricottasalaattiPasta Primavera - kevään vihreät maut
alkupalaalkuruokaamerikkalainenjenkkiruokakasvisruokaklassikkoklassikkoruoka
MTV Oy, All rights reserved
resepti
vegaaninen
vegaaniruoka

Tuoreimmat aiheesta

alkupala
  • 17.12.201713:49
    juomasekoitus

    Glögi-kuohuviini ja pähkinä-sinihomejuusto-sikuriveneet

  • 18.05.201712:00
    clam

    Clams Oreganata - helpot gratinoidut simpukat

  • 28.10.201521:14
    butternut squash

    Kurpitsa-chorizo -taco marinoidulla punasipulilla

  • 02.08.201519:46
    antipasto

    Bresaola- ja parmankinkku"raviolit" hedelmäisellä juustotäytteellä

  • 12.10.201421:29
    alkuruoka

    "Pad Thai" - fiinimpi versio alkupalaksi