Paistetut vihreät tomaatit - raakileista herkuksi

MTV Oy, All rights reserved

Elämme just nyt satokauden kriittisintä hetkeä. Yölämpötilat flirttailevat pakkasen kanssa ja maan päällistä satoa on saatava turvaan. Tänä vuonna panostimme erityisesti tomaattiin. Sitä istutettiin monena lajikkeena ja pirusti. Ongelma on siinä, ettei ole kasvihuonetta eikä kesästä tullut erityisen lämmin. Puolet tomaattisadosta piti lopulta noukkia raakileina.

Mutta ei hätiä mitiä, pääsin vihdoinkin testaamaan kunnon syvän etelän klassikkoa, paistettuja vihreitä tomaatteja. Ja oh boy, oh boy, niistä tuli hyviä. Joten älä yritä epätoivoisesti kypsentää tomaatteja ja päästä niitä paleltumaan. Ota koko sato talteen ja nauti kaiken värisistä!

VINKKI!Käytin hienoa maissijauhoa, mutta aloin miettiä, saisiko esim. polentalla pinnasta vieläkin rapsakkaamman. Kantsii kokeilla. Itse pääsen testaamaan vasta ensi satokautena, kaik män.

VINKKI 2!Perinteisin paistorasva on pekonirasva, joka antaa tietenkin eniten makuakin, mutta tavallinen kasviöljykin kelpaa.

Paistetut vihreät tomaatit

tomaatin raakileita

maissijauhoa

vehnäjauhoa

ripaus valkosipulijauhetta

pieni ripaus cayennea

piimää

suolaa

pippuria

tulista soosia, esim. Srirachaa

sitruunaa lohkoina

kasviöljyä

(sormisuolaa)

Leikkaa tomaatit sentin siivuiksi. Sekoita yhteen yhtä paljon maissi- ja vehnäjauhoa. Lisää sekaan valkosipulijauhe ja cayenne. Sekoita suola ja pippuri piimään (1-2 dl tomaattimäärän mukaan). Kuumenna paistinpannu ja lorauta pohjalle hiukan öljyä. Dippaa tomaattisiivut piimään. Pyöräytä siivut jauhoseoksessa. Paista molemmin puolin kauniin kullanruskeaksi. Tarjoile tulisen kastikkeen ja sitruunalohkojen kera. Voit ripotella pinnalle vielä sormisuolaa, jos tarvitsee.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat