Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistatko jauhelihan oikein? Tärkeät säännöt unohtuvat monilta

Lehtikuva
Julkaistu 22.01.2015 13:26

MTV LIFESTYLE

Monen arkirutiineihin kuuluvat vahvasti erilaiset jauheliharuoat. Tästä huolimatta perussäännöt jauhelihan ruskistamisessa eivät ole kaikkien hallussa.

Suomalaisten suursuosikista, jauhelihasta valmistuvat herkulliset lihapullat, mehevät murekkeet ja laatikot, maukkaat pastakastikkeet sekä pihvit. Mitä herkkua jauhelihasta sitten valmistaakaan, on hyvä pitää mielessä kaksi tärkeää sääntöä

Kaksi vaihetta yli muiden

Jauhelihan ruskistamisessa on kaksi tärkeää sääntöä: lämmin liha ja kuuma pannu! Tärkeintä on muistaa, ettei jauhelihaa paista jääkaappikylmänä. Tällöin paistulos jää epätasaiseksi.

1. Vaihe

Jauhelihassa on aina vähän rasvaa, joten sitä ei tarvitse juurikaan lisätä pannulle. Anna jauhelihan olla huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia, jottei se olisi aivan jääkaappikylmää pannulle laitettaessa. Kuumenna pannu riittävän kuumaksi!

2. Vaihe

Murenna jauhelihaa hieman pannulla ja anna sen kuumetua hetki. Älä murusta jauhelihaa kokonaan vielä tässä vaiheessa. Muuten pannu saattaa jäähtyä liikaa ja jauhelihasta alkaa irrota nestettä pannulle ja ruskustuminen ei onnistu.

3. Vaihe

Kun liha on hetken kuumentunut pannulla, jatka sen murustamista puuhaarukalla.

4. Vaihe

Kun pannu on riittävän kuuma ja et hosu murustamisen kanssa, jauheliha pitää nesteet sisällään ja ruskistuminen onnistuu. Mausta jauheliha vasta ruskistamisen jälkeen.

LUE MYÖS: Maailman paras jauhelihakastike? Tämä on takuuvarma hitti

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Tässä on takuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu täydellisesti, eikä tule vetistä mössöäTakuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu nätisti, eikä tule vetistä mössöäEthän lisää korppujauhoja lihapullataikinaan? Tyypillinen moka voi pilata maun ja rakenteenJulkkiskokki paljastaa helpot nyrkkisäännöt: Näin paistat täydellisen mehukkaan pihvinSuomalaisten yleinen paistovirhe, joka pilaa jauhelihan – sorrutko sinäkin?Tärkeä perussääntö unohtuu suomalaisilta: Näin jauheliha paistetaan oikein
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:31
    Leivonta

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!

  • 16:07
    Ruoka

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä

  • 11:05
    Ruoka

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • 08:15
    Ruoka

    Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suosittelee

  • Eilen14:52
    Sairaudet ja taudit

    Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiä