Paistatko jauhelihan oikein? Tärkeät säännöt unohtuvat monilta

jauheliha
Lehtikuva

Monen arkirutiineihin kuuluvat vahvasti erilaiset jauheliharuoat. Tästä huolimatta perussäännöt jauhelihan ruskistamisessa eivät ole kaikkien hallussa.

Suomalaisten suursuosikista, jauhelihasta valmistuvat herkulliset lihapullat, mehevät murekkeet ja laatikot, maukkaat pastakastikkeet sekä pihvit. Mitä herkkua jauhelihasta sitten valmistaakaan, on hyvä pitää mielessä kaksi tärkeää sääntöä

Kaksi vaihetta yli muiden

Jauhelihan ruskistamisessa on kaksi tärkeää sääntöä: lämmin liha ja kuuma pannu! Tärkeintä on muistaa, ettei jauhelihaa paista jääkaappikylmänä. Tällöin paistulos jää epätasaiseksi.

1. Vaihe

Jauhelihassa on aina vähän rasvaa, joten sitä ei tarvitse juurikaan lisätä pannulle. Anna jauhelihan olla huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia, jottei se olisi aivan jääkaappikylmää pannulle laitettaessa. Kuumenna pannu riittävän kuumaksi!

2. Vaihe

Murenna jauhelihaa hieman pannulla ja anna sen kuumetua hetki. Älä murusta jauhelihaa kokonaan vielä tässä vaiheessa. Muuten pannu saattaa jäähtyä liikaa ja jauhelihasta alkaa irrota nestettä pannulle ja ruskustuminen ei onnistu.

3. Vaihe

Kun liha on hetken kuumentunut pannulla, jatka sen murustamista puuhaarukalla.

4. Vaihe

Kun pannu on riittävän kuuma ja et hosu murustamisen kanssa, jauheliha pitää nesteet sisällään ja ruskistuminen onnistuu. Mausta jauheliha vasta ruskistamisen jälkeen.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja