Painoa huikeat 37 kiloa! Suomessa leivottiin maailman suurin runebergintorttu – tältä se näyttää

Fazer väänsii jättiläistortun 1:43 Fazer väänsii jättiläistortun

Fazerilassa leivottiin kansallisrunoilijamme kunniaksi perinteinen runebergintorttu – mutta jättikoossa!

Perinteisen runebergintortun resepti on säilynyt muuttumattomana jo 150 vuotta. Fazerin sokerileipurit eivät kajonneet reseptiin, vaan päättivät sen sijaan kokeilla mitä tapahtuu, jos taikinaa hieman paisuttaa.

Leipomiseen käytetty seitsemän kiloa sokeria

Fazer Leipomoiden tuotekehittelijä Teemu Deanin mukaan tavoitteena on leipoa maailman suurin runebergintorttu. Noin 40 senttimetriä korkea ja 37 kiloa painava jättileivos vastaa 360 normaalin kokoista runebergintorttua.

Leipomukseen kului seitsemän kiloa sokeria, yhdeksän kiloa voita, 80 kananmunaa ja litra rommia.

– Hilloa on tähän mennessä kulunut kolme kiloa, vielä pari kiloa voisi vielä pistää, tuotekehittelijä Minna Malinen kertoo kesken tortun leipomisen.

Tavallinen runebergintorttu painaa 100 grammaa, painoa tällä jättimäisellä versiolla on 37 kiloa. Mutta kysymys kuuluukin, kuka tätä jättimäistä torttua pääsee ensimmäisenä maistamaan?

Artikkelin alusta löytyvältä videolta pääset kurkistamaan, miltä maailman suurin runebergintorttu oikein näyttää. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!