Osa tykkää kovaksi keitetyistä kananmunista ja toiset taas pehmeistä kananmunista. Jotta kananmunastasi tulee juuri mieleinen, niin noudata muutamaa näppärää vinkkiä.
Kananmunat kannattaa ottaa kylmästä huoneenlämpöön ennen keittämistä, jotta kuoret eivät hajoa keittäessä. Näin valmistat kananmunista täydellisiä:
Kovaksi keitetty muna:
1. Laita huoneenlämpöiset kananmunat kylmään veteen lusikan avulla.
2. Laita kansi kattilan päälle ja anna veden kuumeta kovalla lämmöllä kiehumispisteeseen. Alenna lämpöä keskitasolle heti, kun vesi kiehuu.
3. Anna munien kiehua hiljalleen 8–10 minuuttia. Mitä pidempään munaa keität, niin sitä kiinteämpi siitä tulee.
4. Aseta keitetty muna heti kylmään veteen noin minuutiksi. Vaihda vesi ja anna munan viilentyä vielä hetki, jotta muna ei enää jatka kypsymistä keittämisen jälkeen. Munankuoren poistaminen on helpompaa, jos lyöt lusikalla munankuoreen pienen halkeaman viilennysvaiheen aikana.
Puolikovat munat
1. Laita huoneenlämpöiset kananmunat kylmään veteen lusikan avulla.
2. Laita kansi kattilan päälle ja anna veden kuumeta kovalla lämmöllä kiehumispisteeseen. Alenna lämpöä keskitasolle heti, kun vesi kiehuu.
