Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pähkinöitä kannattaisi todella syödä säännöllisesti – tässä syy

Cashewpähkinät ovat terveellistä herkkua.
Cashewpähkinät ovat terveellistä herkkua.Shutterstock
Julkaistu 12.08.2016 09:22

UUTISPALVELU DUODECIM

Runsas pähkinöiden syöminen voi tuoreen tutkimuksen perusteella vähentää tulehduksista kertovien merkkiaineiden pitoisuuksia. 

Tuoreiden tutkimustulosten perusteella hyödyt saa, kun pähkinöitä nauttii vähintään viidesti viikossa. Aiemmissa tutkimuksissa pähkinät on yhdistetty myös muun muassapienentyneeseen sydänsairauksien ja diabeteksen riskiin.

Tulehdusmerkkiaineiden pitoisuudet myös pienenivät osallistujilla, jotka seurannan aikana lisäsivät pähkinöiden osuutta ja vähensivät lihan määrää ruokavaliossaan. Yhteydet havaittiin riippumatta osallistujien painoindeksistä, muusta ruokavaliosta ja monista muista tuloksiin mahdollisesti vaikuttavista taustamuuttujista.

Tulokset tukevat ja laajentavat käsitystä pähkinöiden terveyshyödyistä. Havainnot julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä, ja ne perustuvat viiden tuhannen miehen ja naisen terveystietoihin.

Copyright Duodecim 2016. Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa.

Lisää aiheesta:

Syötkö pähkinöitä? Näin se näkyy terveydessäsi – jopa 15 gramman päiväannoksella vaikutusKivennäisaineen puute lisää sydänriskejä etenkin naisilla – tankkaa näistä lähteistäSyötkö paljon pekonia? Tutkijat vahvistavat sairastumisriskin – vahvaa näyttöä vaikutuksistaSyötkö päivittäin valkosipulia? Näin se vaikuttaa sinuunRavintokuidut pienentävät jopa syöpäriskiä – syö näitä ruokiaTutkimus: Sydäntautiriski viidenneksen pienempi säännöllisesti pähkinöitä syövillä
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:22
    Ruoka

    Edullinen sesonkiherkku säilyy jääkaapissa jopa kuukausia: "Jos nyt ostaa, niin voi syödä jouluna"

  • Eilen08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • ke17:21
    Ruoka

    Kaiverra halloween-kurpitsa helposti – yksi kikka auttaa huomattavasti!

  • ke14:24
    Ruoka

    Käsittämätön joulukalenteri myynnissä: "Peppuun sattunut viikon"

  • ke08:22
    Ruoka

    Ykköskasvis uunijuureksiin! Ostoskoriin kannattaa napata nyt edullinen kuitupommi