Älä turhaan heitä ruokaa roskiin. Opi, missä tietyt ruoka-aineet kannattaa säilyttää, jotta hävikkiä ei pääsisi syntymään niin herkästi.
Jos huomaat jatkuvasti tyhjentäväsi jääkaappia pilalle menneistä ruoista, et taatusti ole yksin. Suomessa heitetään henkilöä kohden 24 kiloa eli 125 euron edestä ruokaa roskiin vuodessa.
Lue, kuinka tietyt ruoka-aineet kannattaa säilyttää, jotta ne säilyisivät tuoreina pidempään!
Pähkinät
Oikea paikka: Jääkaappi
Pähkinöitä ei kannata koskaan säilyttää huoneenlämmössä, sillä niiden luontaiset rasvat säilyvät pidempään jääkaapissa. Huoneenlämmössä pähkinöiden maku muuttuu kitkeräksi, mutta suljetussa astiassa tai pussissa jääkaapissa säilytetyt pähkinät voivat säilyä jopa vuoden.
Kananmuna
Oikea paikka: Jääkaapin keskimmäinen hylly
Kananmunia ei kannata säilyttää jääkaapin ovessa, vaikka jääkaappiin kuuluisi niille sopiva säilytyslokerikko, joka sopii oveen. Jääkaapin keskimmäinen hylly on sen kylmin paikka ja tästä syystä se sopii erityisen hyvin juuri kananmunille. Jääkaapin ovessa lämpötilat vaihtelevat niin paljon, että kananmunien säilyvyys kärsii.
Peruna
Oikea paikka: Huoneenlämpö
Moni säilyttää perunoita jääkaapissa, vaikka kylmä lämpötila vaikuttaa perunan koostumukseen ei-toivotulla tavalla. Huoneenlämmössä ja valolta suojattuina perunat säilyvät kaikkein pisimpään. Kannattaa olla myös tarkkana, etteivät perunat ole liian lämpimässä paikassa keittiössä.
Tomaatti
Oikea paikka: Huoneenlämpö
Tomaatteja ei kannata säilyttää kylmässä, sillä ne menettävät makua ja nestettä kylmissä olosuhteissa. Jääkaapin sijaan oikea paikka tomaateille on huoneenlämmössä, suojattuna suoralta auringonvalolta.
