Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pad Thai - riisinuudelia, katkarapuja, chiliä ja maapähkinöitä

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 18.03.2014 21:29

Thaimaalaiset ruoat ovat meidän perheessä usein arkiruokaa. Lähinnä siksi, että ne ovat yleensä helppoja ja nopeita valmistaa ja tarjoavat tuhdisti makua, kun sellaisen kaipuu iskee. Tällä kertaa mentiin thaikkujen ytimeen ja kokattiin Pad Thaita, thaimaalaisittain paistettua riisinuudelia katkarapujen, maapähkinöiden, chilin sun muun kanssa. En ole käynyt Kaukoidässä, joten nimitetään tätäkin mielummin thai-tyyliseksi annokseksi, jotta vältyn besserwissereiltä. :) 

Kyseessä on perinteinen, Thaimaan kansallisruoaksi noussut katuruoka, joka on yksi tunnetuimmista thai-keittiötä määrittelevistä annoksista. Sitä voi säätää helposti tuliseksi, suolaiseksi tai vaikka makeahkoksi. Mukaan voi laittaa katkarapujen sijaan tai lisäksi esim. kanaa, possua tai tofua.

HUOM! Muistathan, että trooppiset isot katkaravut (jätti, tiikeri jne.) ovat WWF:n kalaoppaassa punaisella listalla eli vältettäviä. Tämä siksi, että pohjatroolauksella tuhotaan merenpohjaa, saadaan paljon sivusaalista ja ryöstökalastetaan itse kantaa. Osta siis pienempiä pohjankatkarapuja (Pandalus Borealis) Barentsinmereltä tai Huippuvuorilta tai sertifioidusti kalastettuja trooppisia katkarapuja. Yritä aina löytää pakastealtaasta MSC-sertifioinnilla varustettuja pusseja. Itse olen jättänyt isot katkikset kokonaan pois ruokavaliostani, vaikka suurta herkkuani ovatkin.

Pad Thai

4 hlölle

350 g katkarapuja

400-500 g riisinuudeleita

0,5 dl tamarindikastiketta

1 dl kalakastiketta (nam pla)

4 rkl sokeria

5 rkl maapähkinäöljyä (tai mietoa kasviöljyä)

2 chiliä (tai maun ja tulisuuden mukaan), hienonnettuna

2 salottisipulia, ohuina siivuina

4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

2 kananmunaa

3 dl pavunituja

1,5 dl paahdettuja maapähkinöitä (kokonaisena tai hienonnettuna)

1 puska korianteria, hienonnettuna

2 limeä, toinen lohkoina, toisen vihreä osa kuoresta raastettuna

Tee ensin kastike. Sekoita keskenään tamarindi, kalakastike ja sokeri. Maista ja laita maut balanssiin. Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Oma paketti käski kiehauttamaan veden ja keittää 2-3 minuuttia. Koska nuudelit paistetaan myöhemmin, keitin niitä 2 min. Tämän jälkeen niitä huuhdellaan kylmän veden alla niin kauan, että tuntuvat sormissa viileiltä. Lopettavat näin kypsymisen. Valuta.

Kuumenna pannulla öljyä, kunnes se on savuavan kuumaa. Kippaa sekaan chili, salottisipuli ja valkosipuli. Sekoita puoli minuuttia. Riko mukaan kananmunat. Sekoita se kokkeliseokseksi muiden ainesten kanssa. Laita mukaan nuudelit ja nostele ja sekoita niitä kunnolla, jotta maut sekoittuvat. Kaada mukaan kastike ja raastettu limenkuori ja sekoita. Lisää katkaravut, pavunidut ja maapähkinät. Sekoita hyvin. Nosta lautaselle, koristele korianterilla ja laita mukaan limelohkoja.

Lisää aiheesta:

Sydänsimpukat papujen ja fenkolin keraMustapapu-mango -enchiladat uunissa – supervegemakua!Nuudeliwokki jauhelihalla, katkaravuilla ja yrteillä thai-tyyliinYksi maailman parhaimmista ruoista: Tätä curryherkkua jokaisen tulisi maistaa ainakin kerran elämässäänChili con carne - syviä makuja Meksikon lämmöstäKalaa japanilaisen peston ja salaatin kera
chiliitämainenkatkarapunuudeliwokkipad thaipikaruokareseptithaithaimaalainenwok

Tuoreimmat aiheesta

chili
  • 12.09.201915:10
    pulled pork

    Hedelmäiset nyhtöpossutacot pikkelöidyn chilin ja sipulin kera

  • 28.03.201906:30
    thai

    Nuudeliwokki jauhelihalla, katkaravuilla ja yrteillä thai-tyyliin

  • 14.03.201921:01
    kiinalainen

    Sichuanilainen kana-nuudeliwokki chiliöljyllä

  • 31.01.201920:05
    pasta

    Lihaisan tulinen Pasta Diavolo - täydellinen pakkaspäivän pasta

  • 23.12.201820:49
    kiinalainen

    Kung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistä