Pääsiäisenä tarjoillaan perinteisiä herkkuja päivitetyillä mauilla.
Perinteiset pääsiäisen herkut, kuten karitsa ja valkosipuliperunat, saavat tänä vuonna reippaan piristyksen rohkeista makuyhdistelmistä. Huhtikuussa ruokakauppojen hyllyt täyttyvät satokauden vihanneksista ja tuoreista yrteistä, joita kannattaa hyödyntää pääsiäisaterialla.
Lämpimät päivät ja kirkkaalta taivaalta paistava aurinko houkuttelevat myös korkkaamaan grillikauden. Grillissä valmistuu helposti pääsiäisen ykkösherkku eli karitsa.
– Yhä useampi grillaa nykyisin läpi vuoden, mutta monille grillikauden avaus tapahtuu edelleen pääsiäisenä, sanoo Itäkeskuksen K-Citymarketin kauppias Anne Timonen.
– Suosittelen grilliin lampaankaretta ja lisukkeeksi rosmariinilla tai muilla yrteillä maustettuja perunoita. Parsaa tarjoaisin kevyempänä vaihtoehtona.
Joka viides valitsee karitsaa
Keskon Ruokailmiöt-tutkimus paljastaa, että karitsa on suositumpaa kuin koskaan ennen. Joka viides suomalainen aikoo tarjoilla tänä pääsiäisenä karitsaa.
– Lihamestarimme mukaan karitsan suosio kasvaa vuodesta toiseen, ja sitä kysytään ympäri vuoden. Suomalaiset haluavat suomalaista lihaa ja se saa mielellään olla myös luomua.
– Pääsiäisenä kokeillaan yhä useammin uudenlaisia makuja ja liha halutaan maustaa itse. Liha valitaankin mieluiten maustamattomana valmiiksi marinoidun sijaan.
Perinteisesti pääsiäispöytään kuuluvat valkosipuliperunat pitävät edelleen pintansa. Lisukkeeksi sopii parsa. Tänä keväänä tuore, vihreä parsa paahdetaan aasialaisittain seesamiöljyssä ja maustetaan suolalla, pippurilla ja seesaminsiemenillä.




