Ovatko popcornit paheesi? Näin herkuttelu sujuu terveellisemmin

popcornit
Shutterstock

Popcornit ovat rouskuva ja suolainen herkku, mutta popparit voi nauttia myös terveellisesti.

Ovatko popcornit salainen paheesi? Ei hätää, itse tehdyt popcornit sisältävät vain 31 kilokaloria per annos ja ne ovat täynnä antioksidantteja ja kuitua, joten ehkäiset sairauksia samalla, kun olo tuntuu mukavan kylläiseltä.

Jos kuitenkin popcorn-rutiinisi koostuvat ennen kaikkea voinmakuisista ja suolaisista mikropopcorneista, on aika tarkastella napostelutottumuksia. Sen sijaan, että nauttisit popcornit runsaskalorisina, tee itse popparisi ja kokeile jotain seuraavista mausteista voin ja suolan sijaan.

1. Raaka kookosöljy

Kuten voi, se maistuu makealta ja suolaiselta, mutta raa'assa kookosöljyssä on myös tärkeitä terveyshyötyjä. Se muun muassa nosta hyvän kolesterolin tasojasi. 

2. Meri- tai vuorisuola

Sen sijaan, että maustaisit popparisi hieno suolalla, käytä meri- tai vuorisuolaa. Ne eivät sisällä samoja lisäaineita kuin pöytäsuola yleensä.

3. Intialaismausteet

Murskattu korianteri ja ripaus cayenne-pippuria takaavat sen, ettet kaipaa suolaa popcorniesi joukkoon.

JÄLKIRUOKAVINKKI: Jos et pelkää kilokaloreita ja mielesi tekee makeaa, kokeile maustaa popparisi suklaalla. Levitä valmiit popcornit leivinpaperille ja ripottele päälle sulatettua maito- tai valkosuklaata. Päälle voit ripotella vielä strösseleitä niin halutessasi. Anna jähmettyä ja nauti!

LUE MYÖS:

Lähde: Fitsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat