Ovatko popcornit paheesi? Näin herkuttelu sujuu terveellisemmin
Popcornit ovat rouskuva ja suolainen herkku, mutta popparit voi nauttia myös terveellisesti.
Ovatko popcornit salainen paheesi? Ei hätää, itse tehdyt popcornit sisältävät vain 31 kilokaloria per annos ja ne ovat täynnä antioksidantteja ja kuitua, joten ehkäiset sairauksia samalla, kun olo tuntuu mukavan kylläiseltä.
Jos kuitenkin popcorn-rutiinisi koostuvat ennen kaikkea voinmakuisista ja suolaisista mikropopcorneista, on aika tarkastella napostelutottumuksia. Sen sijaan, että nauttisit popcornit runsaskalorisina, tee itse popparisi ja kokeile jotain seuraavista mausteista voin ja suolan sijaan.
1. Raaka kookosöljy
Kuten voi, se maistuu makealta ja suolaiselta, mutta raa'assa kookosöljyssä on myös tärkeitä terveyshyötyjä. Se muun muassa nosta hyvän kolesterolin tasojasi.
2. Meri- tai vuorisuola
Sen sijaan, että maustaisit popparisi hieno suolalla, käytä meri- tai vuorisuolaa. Ne eivät sisällä samoja lisäaineita kuin pöytäsuola yleensä.
3. Intialaismausteet
Murskattu korianteri ja ripaus cayenne-pippuria takaavat sen, ettet kaipaa suolaa popcorniesi joukkoon.
JÄLKIRUOKAVINKKI: Jos et pelkää kilokaloreita ja mielesi tekee makeaa, kokeile maustaa popparisi suklaalla. Levitä valmiit popcornit leivinpaperille ja ripottele päälle sulatettua maito- tai valkosuklaata. Päälle voit ripotella vielä strösseleitä niin halutessasi. Anna jähmettyä ja nauti!
LUE MYÖS:
Lähde: Fitsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit