Ovatko arkiaamusi kiireisiä? Kokeile tätä loistoniksiä – pakasta puuro valmiiksi!

puuro
Puuro on paras. Shutterstock

Aamupuuro on aamiaisten klassikko, jonka voit vastoin yleistä luuloa pakastaa odottamaan kiireisiä aamuja. 

Puuro on aamiaisten aatelia, jonka voi valmistaa myös pakastimeen odottamaan syömistä. Kokeile tätä Popsugar-lehden jakamaa vinkkiä, niin kiireisen aamun ateria on hetkessä valmis. 

Pakastetut puuromuffinit:

n. 2 l vettä
1/4 tl merisuolaa
n. 5 dl kaurahiutaleita
7 rkl vaahterasiirappia
2 tl kanelia

1. Laita vesi kiehumaan ja kun se kiehuu, sekoita kaurahiutaleet joukkoon. Keitä hiljalleen pienellä lämmöllä noin puoli tuntia. 

2. Sekoita joukkoon vaahterasiirappi ja kaneli. 

3. Kaada puuro voideltuihin muffinivuokiin ja pakasta noin viiden tunnin ajan. Ota vuoka pakastimesta ja anna sulaa muutaman minuutin. Napsauta "muffinit" voiveitsen avulla vuoasta, laita ne pakastepussiin ja laita takaisin pakastimeen.

Kun olet valmis syömään, laita kaksi tai kolme "muffinia" lautaselle ja laita mikroon. 2–3 minuutissa aamiaisesi on valmis! Lisää haluamasi mausteet tai marjat ja nauti.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.