Mainos

Outo väite: Oluen juominen voi vaikuttaa miesten rintojen kasvuun

Oluen juomista on stereotyyppisesti pidetty tähän saakka etenkin miehekkäänä harrastuksena, mutta oluen humalalla saattaakin olla yllättävän naisellisia vaikutuksia.

Kasviperäisiin lääkeaineisiin perehtyneen kuuluisan amerikkalaisen opettajan ja kirjailijan, Stephen Harrod Buhnerin tutkimusten mukaan oluen sisältämä humala voi vaikuttaa miehillä rasvakudoksen kasvamiseen nimenomaan rinnan alueella.

Oluen humala sisältää kasvimaailman naishormonia

Oluen ominaismaku tulee humalasta, jonka emistöjä eli naaraspuolisia siitoslehtiä käytetään juoman valmistusprosessissa. Nämä humalan osat sisältävät niin kutsuttuja phytoestrogeenejä. Phytoestrogeenit  ovat kasvipohjaisia ainesosia, ja toimivat naishormoneiksi kutsuttujen estrogeenien tapaan.

Kun juo olutta, tulee nauttineeksi samalla myös paljon näitä kasvikunnan naishormoniksikin kutsuttuija phytoestrogeenejä. Buhnerin mukaan tämän myötä miesten rinnat saattavat oluen vaikutuksesta kasvaa yllättäen.

Sacred and Herbal Healing Beers -kirjassaan Buhner kertoo, että humalaa on käytetty jo pitkään muun muassa endometrioosin sekä menopaussin oireiden lieventämiseen naisilla.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja