Lämmintä vettä ja bakteereja – näin kummallisilla keinoilla yritetään laihduttaa

Shutterstock

Ota selvää, millaisin keinoin ihmiset yrittävät epätoivoisesti pudottaa painoaan!

Erilaisia laihdutuskeinoja tuntuu tänä päivänä löytyvän yhtä paljon kuin laihduttajiakin. Näiden joukossa on myös aikamoisia yllätyksiä, joiden toimivuutta eivät kaikki allekirjoita.

Lämpimän veden juominen

Suurin osa juo vetensä mieluiten kylmänä tai viileänä. Jos haaveena on painonpudotus, on joidenkin mielestä tavoitteen kannalta olla tehokkaampaa juoda lämmintä vettä, sillä lämpimän veden on osoitettu aiheuttavan kylmää vettä nopeammin kylläisyyden tunteen.

Television katselun vähentäminen

Moni tietää, että ruokaa tulee syötyä enemmän silloin, kun ruokailun aikana on häiriötekijöitä kuten televisio. Tästä syystä television katselun vähentämisen uskotaan auttavan yllättäen myös painonpudotuksessa

Syöminen pyjama päällä

Tutkimuksissa on saatu viitteitä siitä, että ihminen napostelee helpommin, jos yllä on väljät ja mukavat kotivaatteet tai pyjama. Tämän perusteella painonpudotusta yritetään helpottaa päättämällä olla käyttämättä väljiä kotivaatteita.

Bakteerien syöminen

Bakteereilla on merkittävä rooli ruoansulatuksessa. Osa painonpudottajista käyttääkin tätä tietoa hyödykseen ja varjelee aineenvaihduntansa toimintaa nauttimalla tarkoituksella paljon esimerkiksi probiootteja, jotka ovat nimenomaan elimistölle hyödyllisiä bakteereja.

Mausteinen ruoka

Tutkimuksista on saatu viitteitä siitä, että maustettu ruoka nopeuttaa aineenvaihduntaa. Tästä syystä jotkut painoaan pudottavat lisäävät muita mausteita kuin suolaa ruokaansa reilulla kädellä.

Viinin nautiskelu

Tutkijat ovat yrittäneet selvittää viinin ja laihdutuksen yhteyttä jo pitkään ja toistaiseksi selittämättömästä syystä naiset, jotka nauttivat viiniä 1–2 lasillista päivässä lihovat vuosien saatossa vähemmän kuin naiset, jotka eivät juo viiniä. Näiden epäilyttävien viitteiden  perusteella viinin nauttiminen voisi auttaa onnistumaan laihdutustavoitteissa.

LUE MYÖS:

Lähde: Learni

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja