Ostatko sinäkin? Nämä tuotteet sujahtavat ostoskoriin S-ryhmän kaupoissa erityisesti pääkaupunkiseudulla – Hakaniemi, Kallio, Vallila ja Käpylä tilastojen kärjessä

Hellapoliisin maukas ja helppo tempecurry 1:25 Hellapoliisin maukas ja helppo tempecurry

Vegebuumi näkyy erityisesti pääkaupunkiseudulla, selviää S-ryhmän ruokakauppojen myyntidatasta.

Videolla: Kokkaa hyvää kasvisruokaa! Testaa Katin tempecurry.

Kasvisten osuus suomalaisten lautasilla lisääntyy vuosi vuodelta. Vegetrendi näkyy koko maassa, mutta pääkaupunkiseudulla vegaanisten tuotteiden osuus elintarvikkeista on 50 prosenttia muun Suomen keskiarvoa korkeampi.

Tiedot selviävät S-ryhmän ruokakauppojen myyntidatasta. Myös kasvispohjaisia juomia suositaan tuplasti Suomen keskiarvoa enemmän pääkaupunkiseudulla. 

Helsingin vegaanisimmat kaupunginosat: Hakaniemi, Kallio, Vallila ja Käpylä

Pääkaupunkiseudullakin alueet poikkeavat toisistaan. Vegaanisimmat kaupunginosat löytyvät itäisestä kantakaupungista – Hakaniemestä, Kalliosta, Vallilasta ja Käpylästä. Alepat loistavat tilastoissa, kun tarkastellaan vegaanisten tuotteiden osuutta myymälän myynnistä. Eurojen määrällä mitattuna S-marketit ottavat HOK-Elannossa johtopaikan, mutta kiloja ja litroja myydään eniten alueen Prismoissa. 

Vegaanituotteiden TOP 10 pääkaupunkiseudulla: 

Härkis, härkäpapuvalmiste, Verso Food
Kaura barista, Kaslink
Soijavälipala mango, Alpro 
Nyhtökaura tomaatti, Gold & Green Foods
Tofu maustamaton luomu, Sofine
Täysjyväkauraleipä, Herkku Bakery
Go on soijavälipala vanilja, Alpro
Hapankaali, Rasilainen
Soijavalmiste makeuttamaton, Alpro
Linssisipsi ranch, Estrella 

S-ryhmän kauppojen kymmenen suosituimman vegaanituotteen listalle mahtuu viisi suomalaista tuotetta: härkistä, kaurajuomaa, nyhtökauraa, kauraleipää ja hapankaalia. Belgialaisia soijajuomia listalla on kolme ja listalle ovat päässeet myös hollantilainen tofu ja ruotsalaiset linssisipsit. 

Lähde: SOK

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.