Ostatko sinäkin? Näitä tuotteita hamstrataan juuri nyt suomalaisista ruokakaupoista Lidlin, S-ryhmän ja K-ryhmän mukaan

1:28 Älä nuole sormia! Näin saat hedelmäpussin helposti auki
Videolla: Tiedätkö, miten saa ruokakaupan hedelmäpussin superhelposti auki?

MTV Uutiset kysyi päivittäistavarakaupoista, millaisiin tuotteisiin he panostavat Black Friday -ostosviikkona ja mitä ihmiset ostavat tarjousviikon aikana.

Videolla: Tiedätkö, miten saa ruokakaupan hedelmäpussin superhelposti auki?

Black Friday -ostospäivää vietetään tänä vuonna perjantaina 26. marraskuuta. Yhdysvalloista Suomeen tullut ostospäivä näkyy yhä enenevissä määrin myös ruokakauppojen tarjouksissa. MTV Uutiset kysyi Prismasta, Lidlistä ja K-Supermarketeista, miten päivä näkyy ruokatuotteiden tarjouksissa. 

Premium-joulukalenterit menevät hyvin kaupaksi

K-Supermarketin myyntijohtaja Iiro Pirskanen-Veltheimin mukaan niin K-Supermarketeissa kuin K-Citymarketien elintarvikeosastoilla erityisesti tuoretuotteet sekä hedelmät -ja vihannekset ovat kuluttajien suosiossa. Myös jauhelihat, broilerinliha ja tuore kalat ovat erityisen suosittuja tarjousviikolla. 

Näiden tuotteiden lisäksi ihmisten ostoskoreihin päätyy myös herkuttelutuotteita. 

Tiesitkö? Black Friday -tarjouksia juhlitaan aina marraskuun neljäntenä perjantaina, vuonna 2022 Black Friday onkin siis perjantaina 25.11.

Pirskanen-Veltheimin mukaan Black Friday -tarjouksiin on varauduttu hyvin. On kuitenkin hankala ennustaa, kuinka paljon ostohuuma nostaa muiden tuotteiden menekkiä.

– Etenkin rajoitettuina erinä sesonkeihin valmistettavat tuotteet, kuten premium-joulukalenterit, ovat nyt sellaisia, että parhaimpia myydään jo nyt hyvin ja uskomme, että Black Friday tulee nopeuttamaan entisestään kalenterimyyntiä.

Virvoitusjuomia, hedelmiä ja vihanneksia 

Lidlin kampanjaosasto Meri Aallon mukaan Black Fridayn suosittuihin ruokatuotteisiin kuuluvat erityisesti edulliset hevituotteet sekä virvoitusjuomat. Aallon mukaan tarjousviikolla on myynnissä myös pikkujouluihin sopivia Deluxe-tuotteita. 

– Pyrimme maksimoimaan tarjoustuotteiden saatavuuden, mutta hyvät tarjoukset kannattaa aina hyödyntää varmuuden vuoksi mahdollisimman nopeasti, sillä erätuotteita on saatavilla rajattu määrä, Aalto kommentoi. 

Tiesitkö? Maanantaina 29.11. koittaa vielä Cyber Monday.

Prisman päivittäistavarat mukana ensimmäistä kertaa

Prisma tiedotti tuovansa tänä vuonna ensimmäistä kertaa Black Friday -alennusten piiriin myös päivittäistavarakaupan tuotteita, kuten virvoitusjuomia, karkkeja, hedelmiä ja vihanneksia.  

Prisma kertoo tiedotteessaan, että haluaa tarjousten piiriin heidätkin, jotka eivät aio tehdä Black Fridayn aikaan isoja tuotehankintoja. 

– Kampanjan tuotteistus koostuu useiden eri kategorioiden tuotteista, tuoretuotteista teknokemian tuotteisiin eli varmasti löytyy jokaiselle mielenkiintoista ostettavaa ja mahdollisuus rahansäästöön, viestinnästä kommentoidaan tarjouksia MTV Uutisille. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja