Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ostatko aina vain tomaattimurskaa? Nyt kannattaa tehdä säilykevaihto: "Ainoa, mitä nykyään ostan"

Shutterstock
Julkaistu 22.10.2020 09:29

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Vaihda tomaattimurska toiseen säilyketomaattituotteeseen, suosittelee The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Danielle Centoni.

Videolla Kari Aihisen vinkit täydelliseen bolognesekastikkeeseen.

Oletko sinäkin niitä ihmisiä, jotka ostavat tomaattikastiketta varten aina vain tomaattimurskaa? The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Danielle Centoni kertoo tehneensä itsekin niin aiemmin.

–  Ostin sitä, mitä reseptissä sanottiin, enkä tiennyt, mitä eroa on tomaatimurskalla tai paseeratulla tomaatilla. Sitten eräänä päivänä tein ruokaa, jonka reseptissä vaadittiin sekä kokonaisia säilyketomaatteja että tomaattimurskaa. Ostin molempia ja hämmästyin, miten kalpeaa ja vetistä murska oli verrattuna kokonaisiin tomaatteihin, Danielle muistelee. 

Mitä eroa on tomaattimurskalla ja paseeratulla tomaatillla?

Tomaattimurska tarkoittaa kuorittuja ja murskattuja tomaatteja ja joukossa voi olla myös tomaattimehua ja suolaa. Paseerattu tomaatti on puolestaan sileää tomaattimurskaa

Tuotteita maistettuaan ruokatoimittaja vakuuttui, että vaihtaisi jatkossa tomaattimurskan kokonaisiin säilyketomaatteihin, sillä ne ovat makeampia ja yksinkertaisesti maistuvat enemmän tomaatilta.

–  Nyt se on ainoa tomaattisäilyke, mitä nykyään ostan. 

shutterstock_278338088Tältä näyttävät kokonaiset säilyketomaatit.Shutterstock

Danielle listasi syitä, miksi valita säilykehyllyltä kokonaiset tomaatit.

1.  Enemmän vaihtoehtoja

Kokonaiset tomaatit voi muuttaa itse helposti murskaksi, pyreeksi tai kuutioiksi. Jos kaapissasi on siis kokonaisia säilyketomaatteja, voi tehdä niistä mitä vain. Murskasta sen sijaan ei enää saa kokonaista tomaattia.

2.  Voit valita kokonaiset tomaatit omassa mehussa tai pyreessä

Kokonaiset säilyketomaatit pakataan joko omaan mehuun tai tomaattipyreeseen. Jos haluaa tuoreen ja raikkaan tomaatin maun, kannattaa valita tomaatit omassa mehussa. Jos haluaa sen sijaan syvemmän tomaatin maun, ota tomaatit pyreessä.

3. Tiedät aina, mitä saat

Tomaattimurska on hieman sattumankauppaa. Joillakin valmistajilla murska on melkein kuin hienoa pyreetä, toisilla puolestaan joukossa saattaa olla isojakin tomaattikimpaleita. Kokonaiset tomaatit ovat tietysti aina kokonaisia.

4. Voit maustaa kastikkeen itse

Tomaattimurskaakin saa toki maustamattomana, mutta kokonaisista säilyketomaateista saat vielä maukaamman kastikkeen aikaiseksi ja voit valita itse haluamasi mausteet sekä yrtit. 

LUE MYÖS: Huippukokki listaa: Neljä veistä, jotka tulisi löytyä jokaisen suomalaisen keittiöstä – onko sinulla nämä?

Lähde: The Kitchn

Lisää aiheesta:

Tomaattimurskaa vai paseerattua tomaattia? Tässä suosittujen säilykkeiden erotTerveyspommi, joka kannattaa napata nyt kaupassa ostoskoriin – tunnetko jo eri lajikkeet?Näin saat kaupan valmiista tomaattikastikkeesta paremman makuistaOstatko aina pelkkää tomaattimurskaa? Kannattaisi tehdä säilykevaihto: "Ainoa, mitä nykyään ostan"Tomaattimurska, paseerattu tomaatti, tomaattipyree – mitä eroa eri tomaattisäilykkeillä oikeasti on?Pizzaperjantai? Paras tomaattikastike pizzalle sisältää salaisen ainesosan, jota et tullut ajatelleeksi
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 18:26
    Ravintolat

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • 17:32
    Juusto

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen

  • 08:18
    Juusto

    Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?

  • Eilen17:24
    Arkiruoka

    Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"

  • Eilen10:15
    Ravintolat

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa