Ostamasi leipä ei välttämättä olekaan suomalaista – mistä tunnistaa kotimaisen paistopistetuotteen?

suomalainen
Suomen lippu paistopistetuotteen etiketissä paljastaa sen alkuperämaan.

Ruokakauppoihin leviävä tuoreen leivän tuoksu ei välttämättä merkitse sitä, että leivät valmistettaisiin kaupassa alusta saakka. Ota selvää, mistä tunnistat nimenomaan suomalaisen paistopistetuotteen!

Monessa ruokakaupassa onkin Suomessa paistopiste, jossa leivät, sämpylät ja leivonnaiset lämpenevät ja saavat kauniin paistopinnan. Tiesitkö, mistä tunnistat suomalaisen paistopistetuotteen?

– Toistaiseksi paistopistetuotteidemme valmistusmaa on ilmoitettu myyntipisteellä ainesosalistassa, Lidlin kaupallinen johtaja Timo Hansio kertoo.

– Asiakas näkee tuotteen alkuperän aina hyllynreunaetiketistä, jossa lukee kyseisen leivonnaisen alkuperämaa, S-ryhmän valikoimapäällikkö Tiina Pensanen toteaa.

Myös K-ruokakaupoissa paistopistetuotteiden alkuperämää on asiakkaiden näkyvillä. Keskon edustaja muistuttaa, että asiasta voi hyvin kysyä myös henkilökunnalta, mikäli jokin seikka jää epäselväksi.

– Asiakas voi varmistaa tämän vielä henkilökunnalta, jos on epävarma. Suomalaisten paistopistetuotteiden etiketissä K-ruokakaupoissa on myös Suomen lippu, Keskon päivittäistavarakaupan tuoretuotteista vastaava johtaja Jyrki Karlsson kertoo.

Ei olisi lainkaan tavatonta, että joku kuvittelisi, että paistopistetuotteet valmistetaan alusta saakka omassa lähikaupassa. Uskotaanko suomalaisissa ruokakaupoissa, että asiakkaat todella ymmärtävät, ettei lämpiminä ostettuja leipiä, sämpylöitä ja leivonnaisia ole todella valmistettu ostopaikassa? 

– Olemme alusta lähtien puhuneet paistopisteestä emmekä leipomosta. Asiakkaat myös näkevät paistopisteen tilat, pakastimet ja uunit tuotehyllyn lävitse, joten uskomme, että asiakkaillemme on selkeää, että kyseessä on nimenomaan paistopiste, jossa paistetaan eikä leivota, Hansio toteaa.

– Paistopisteiden idea tunnetaan nykyisin jo aika hyvin, eli emme usko, että monikaan luulee kaupan toimivan jauholeipomon tavoin, Pensanen komppaa.

Miksi kannattaisi suosia suomalaisia paistopistetuotteita? Katso asiantuntijan vastaus videolta!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja